Galopp över ängar

Igår hann jag inte blogga så gör det nu istället:).
Jag red själv, eller ja, själv från teamet. Mamma gick med. Det finns ett bra ställe i skogen där vi först red lite dressyr och sen hoppade lite. Dizney var fin, men i början lite hård i höger. Blev mycket bättre sen, då det gick riktigt bra! Var skoj att hoppa lite också, blev ett par riktigt fina språng!
Idag red jag med Hanna. Vi red på ängen mot Lyngby, sen svängde vi in på ett annat ställe och det slutade med att vi kom ut i någons hage? Haha vi vände och red rätt stig sen, det var mysigt och jag bara älskar att galoppera på ängarna!
Och dessutom har mitt skåp varit fint och städat i säkert 5 dagar nu, det är nog rekord! Imorgon blir det uteritt igen:P! Det gillas!




taaadaaa!

Körde en riktig långrunda med Lovisa igår så det var lika bra att fortsätta på det spåret idag med. Fick bli Pumparundan som helt klart är en av favoriterna, som kanske redan har märkt haha? Körde ut ensam och ponnyn sprang på riktigt bra hela rundan bortsett från att han koncentrerar sig mer på "läskiga" saker när vi kör själva. Han försöker springa på sidan och dra iväg en del men det är nästan bara roligt att han visar att det faktiskt är lite liv i honom!

Passade på att fixa bilder på mitt fantastiskt välstädade skåp som har hållt sig så ett bra tag nu! Det bästa är att det ser ut som att jag inte har så mycket saker där inne, men ni ska bara veta hur många småprylar och täcken som döljer sig i de rosa hinkarna och i kassarna ovanpå skåpet. Under gallerhyllan finns annars bara min hjälm, rena (!) handdukar, ländtäcket och transportskydden. Ovanför har jag två tävlingsträns, ryktlådan, selen och fleecelindor. På dörren hittar vi ett träns, norgrimma, tyglar, handstroppar, smörjmedel och lite annat nödvändigt.
stääädat

hh



utmanad

Av bimbon her self, haha enjoy Evelina!

Skriv 10 saker vi inte vet om dig!

1. Jag är riktigt jäkla lättskrämd
2. Jag svär alldeles för mycket
3. Blir glad när någon i teamet ramlar av för då blir det tårta (a)
4. Jag hör bara det jag vill höra
5. Jag är numera en redig märkesbög
6. Tycker att betfor är gott
7. Önskar att jag vore så liten att jag kunde rida b-ponny
8. Trivs som allra bäst när jag är i stallet
9. Skulle kunna leva på glass om jag fick
10. Får ångest av att tänka på att detta är min sista riktiga ponnytravsäsong


haha


Den bjuder jag på!

hh



Lyngby<3

Idag skyndade jag mig till stallet, eller ja, så gott det gick! Där väntade Hanna och vi red ut:). Det var sjukt mysigt och vi red en lång runda mot Lyngby. I början hade vi någon travtävling, det var ganska jämnt men Dizney låg något steg före! Haha kan ha berott på att han var på väg att falla in i galopp också;). Blev ganska mycket galopp haha! Det var i alla fall sjukt mysigt, panin var fin! Hoppas det blir fler såna mysiga turer, men vi har ju hela sommaren på oss!
Blir ingen träning imorgon, men kanske på fredag!





vilodag

Gilbert fick ha vilodag idag, så jag bara mockade och fixade iordning maten. Sedan hämtade jag en glad ponny i hagen och gick ett varv med honom på travbanan. Sprand igenom alla vattenpölar, eller jag sprang igenom dom och Gilbert sprang vid sidan haha... Riktigt mysigt att gå med hästen faktiskt, brukar inte göra det men ska försöka gå en runda med honom då och då.


Från gödselstacken kan man se Gilberts hage, han brukar stå där och titta på mig, min sötis.


Gilbert posarN


suddig sweetie


Hopphopp!

Som Lovisa skrev i sitt förra inlägg va vi ute och hoppade i skogen idag, ska inte upprepa allt men den lilla vita (som Carina var snäll och gjorde om från brun till skimmel igen) var riktigt duktig idag! Bromsen funkade och han fick fina språng så honom var man nöjd med idag!

Kommer bli dåligt med uppdatering nu från min sida då jag måste ägna kvällarna åt skolan lite mera och sånt "viktigt" haha. Och eftermiddagarna tillbringar jag hellre i stallet än framför bloggen. Påsklov nästa vecka så blir bättre med tid då och då kommer det bli mer att blogga om då jag även ska passa Gilbert.
Söt liten vit!



måndag igen

Var inte särskilt bra att jag tillbringade så mycket tid utomhus nu i helgen som varit. Har dragit på mig en rejäl förkylning, men är man en hårding så kör man på ändå! Det är bara att ladda fickorna med drygt hundra näsdukar och några påsar med halstabletter så blir man nästan som ny igen haha.

Dagens träningspass blev en runda i skogen som nu nästan har blivit fri från snö vilket vi är väldigt tacksamma över! Ponnyn var lite trögstartad men när han väl fick igång motorn så sprang han på riktigt bra. Testade också det nya selunderlägget i teddy som jag fick till när jag köpte en QH-sele nu i helgen och det var verkligen skitbra.


skottlight

Törstig ponny

hh


Bilder från dressyren förra veckan:)

Träningen på Humlamaden gick super:D!





Proffesionell hoppträning!

Idag var det "hoppträning". Eller ja, jag och Elin och Josefin red ut i skogen och byggde upp hinder:)! Det var roligt, det tyckte nog Dizney med! Först var där ett hinder som Josefin byggt igår, sen la Elin upp en bom och ett lite större hinder lite längre ner, och jag la fram en bom. Sen hoppade vi fram och tillbaka, det var jättekul! Dizney skötte sig fint, och det märktes att han gillar att hoppa!
Sen red vi hemåt, Josefin svängde av men jag och Elin red vidare:). Då drog vi fram lite olika stockar på ett annat ställe med. När jag sen skulle sitta upp igen var Dizney lite tramsig, han ville inte riktigt stå still. Sen var han väldigt pigg när vi kom på hindret någon gång innan jag red lite på en volt och han lugnade ner sig. Då gick det jättebra igen!
Sen red vi hem och jag ryktade lite snabbt innan vi cyklade hem.
Tänkte lägga in bilder från dressyrträningen sen, men det får bli i ett annat inlägg!
Och jag glömde kameran hemma idag, hade tänkt fota lite egentligen....





Helgens ridning

I lördags regnade det hela dagen! Men när man har häst och inget ridhus får man väl leva efter mottot ''det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder''.. Så jag drog på mig regnjacka och regnbyxor, in med en lerig och blöt ponny. Av med ännu lerigare och blötare täcke och på med sadel och träns. Sedan ut i en lerig och blöt skog, kunde ju inte vika av från mitt planerade schema iheller så tog pumparundan. Rekordspeed hela runt i galopp, tog kanske 1 timme. Leriga och blöta tillbaka till stallet, av med alla skitiga grejer och spola halva ponnyn sen på med fleecetäcke och in i boxen. Medans han stod och åt hö fick jag ta tag i alla leriga grejer. Smörja sadeln och tränset och hänga täcket på tork. Inte världens roligaste stalldag men Gilbert fick galoppera av sig ordentligt iallafall!


tråkig bild, tråkigt väder. Men iallafall tagen i lördags, alltid något!

Idag var det faktiskt bra väder och inte så blött och äckligt. Elin hade mockat till mig vilket gjorde att jag blev på ännu bättre humör! Så tog in Gilbert och ryktade och på med utrustningen. Sedan ut i skogen, på ett ställe fanns det massa granris vid sidorna så byggde ihop ett litet hinder (läs; slängde allt i en hög) sen hoppade vi lite över det. Även om vi hade en bromssträcka på kanske 50 meter så var han duktig haha, han måste ju få busa lite också. När vi kom tillbaka till stallet fick Gilbert ha sitt back on track på sig och jag städade min garderob och smörjde mina två par stövlar och sporrarna.

Mitt photoshop funkar fortfarande inte, men ska få ett nytt imorgon hoppas jag!


Lugn skrittrunda:)

Idag följde jag med Elin och Hanna på en lugn skrittrunda. Jag red däremot med sadel, det gjorde inte Elin. Först blev det en liten runda i byn, sen gick vi in i skogen. Då var tyvärr Elin tvungen att rida hem, men jag och Hanna gick Deniserundan ocksa. Där var det rätt okej men lite is fortfarande på vissa ställen. Sen red jag runt lite i trav och galopp på grillplatsen. Först gick det lite sådär men sen gick det bättre!  Var nöjd sen när vi skrittade hem!
När vi kom tillbaka var jag duktig och mockade paddocken (Dizney gick där på jullovet och sen var det för fruset för att mocka) och smorde mina skor och mina chaps:). Nöjd nu hihi!
Efter det blev det ponnyakuten:D! Hoppas ni såg bilderna i Elins inlägg, för vi var sjukt nöjda med att ha fått de haha!






jobba, träna & städa

Ja så kan den här söndagen sammanfattas. Började dagen men att åka ut till Lyngby Stallar och jobba tillsammans med Julia vilket känns bra nu efter att ha spenderat alldeles för mycket pengar den här veckan ..

Sedan stack jag till Ledholmen för att gå ut en sväng i skogen med Lovisa och Elin som bara följde med genom byn då hon hade en tid att passa. Blev en jäkla workout för mig asså, var ute och gick i nästan en och en halvtimme och för att hänga med i Dizneys tempo får man ligga på asså!

På något konstigt sätt så fick jag ändå värsta energikicken efter vår "lilla" promenad och satte igång med värsta vårstädningen i sadelkammaren. Gjorde rent allt som var i behov av det och packade in allt så fint jag kunde. Josse hänge också på när hon hade ridit klart så för tillfället så är det vi som har de mest välsorterade skåpen i hela sadelkammarn. Måste fixa bilder så snart som möjligt innan det återgår till den vanliga oredan!

 

skåpet

Inte nog med att jag har den minsta ponnyn,
 jag har det minsta skåpet också!



ha


h e j !

Var som Hanna skrev på jägers igår så blev en lugn barbacka skrittur idag så den lilla vita fick sträcka ut musklerna. Både Hanna och Lovisa hängde med men jag fick vända tillbaka tidigare då jag skulle till höör. Fick där rapport att Julle numera är en brun ponny efter att ha varit ute och rullat sig utan täcke haha! Det blir kul att rykta honom imorron.



Slänger upp lite bilder från Göteborg, (mötet med Ponnyakuts Jacob haha) enjoy!








argh

Just nu är jag såhäääääääääääääääääääääääär irriterad. Får inte igång mitt photoshop, vilket gör att jag inte kan redigera bilder, vilket gör att jag inte kan lägga in en bild i mitt blogginlägg..

Så fort jag fått igång mitt jävlaskitmög snällafinabraiga photoshop ska jag uppdatera!


Lerigt? Jo lite!

Idag blev det ridning på travbanan. Red med samma träns som igår, alltså det med ett vanlig tränsbett på. Red också utan martingalen, men bröstan hade jag. Den hade jag igår med.
Idag tränade jag lite på det Cajsa sagt igår i början, men sen galopperade jag ganska mycket istället;). Fram och tillbaka på travbanan, det var riktigt mysigt! Dizney skötte sig bra och var supermysig och fick helt klart mig på gott humör!
Travbanan är okej att rida på nu på ungefär halva, men ändå väldigt lerig. Så när jag och Dizney kom in igen såg vi ut som ena riktiga lermonster! Jag borstade av Dizney, innan jag började fixa med utrustningen. Den såg inte fin ut, så det blev smörja idag. Utom sadeln, den var okej. Det var första gången jag smorde detta tränset och det blev fint! Martingalen fick jag först spola av, både luddet och lädret var jättelerigt! Sen smorde jag den och spolade av ländtäcket, som nu hänger på tork i foderboxen haha.
Bilder från dressyrträningen kommer!
Nu ska jag gå och kolla på Jakten på Julia, hejdå!


regnig dag på jägersro

Trots regnvädret så var vi och många andra optimister inne för att köra banjobb inne på Jägersro idag. Joggade först ett par bakvarv inne på stora banan följt av två snabbare rätvarv. Lämnade det stängda huvudlaget hemma idag igen vilket gjorde att han var mer tittig än sist då han fick fler hästar och läskiga vattenpölar att titta på.

 Skrittade sedan av banan för att köra ytterligare två varv på mailen tillsammans med Julle och Elin. Tränade mest på omkörning så att Julle fick träna på att gå nära vagnen och att Skottlight fick träna på att köra om utan några tramserier.

När vi var klara var det bara att slänga in alla blöta och leriga saker i transporten innan vi fick spola av hästarna ordentligt. Väl hemma fick de byta täcken och stå inne i sina boxar medans vi tog itu med all utrustning. Var egentligen bara till att slänga in det mesta i spolspiltan och köra på med vattenslangen. Precis allt var täckt av lera och det tog ungefär två timmar för mig att bli klar. Precis som Elin sa så undrar jag också ibland varför jag inte håller på med pingis eller någon annan innesport?

jägersro

Längtar efter de soliga dagarna på Jägersro ..

ha



Hoppträningen den 18/3 och lite till

Har inte uppdaterat så mycket, dels för att jag inte hunnit och bloggen är faktiskt inte det man prioterar i första hand..

Iallafall så var vi på hoppträning som vanligt i torsdags. Ritar ingen bild denna gången, men vi jobbade med cavaletti och travhopp. Sedan lite studs och en annan lite teknisk bana. Avslutade med en serie räcke till oxer med galoppbommar imellan. Oxern låg på ca 1.15, dom sista sprången där var verkligen super! Han var fin som vanligt, dock lite trögstartad.

g
rättså gammal bild på min finis!

Idag red jag ut en snabb runda, han var mjuk men dock lite ovillig att arbeta så lät honom trava fritt på vägen hem så jag kunde öva mina skänklar. När jag släppte tyglarna och ställde mig upp då travade han verkligen på haha!

Imorgon tänkte jag rida ut en lång tur, får se om det blir pumparundan eller ut mot Lyngby kanske. Känns jätteskönt att den mesta snön smält bort så vi fått tillbaka våra ridvägar.


vilodag

Yes, idag fick ponnyn vila då jag verkligen var tvungen att lägga ner all tid på att smörja utrustning, tvätta vagnen o.s.v. Ska åka in till Jägersro igen imorrn så då får man ju fixa till grejorna lite. Julle och Elin hänger såklart med vilket är kul då det är roligare för både oss och ponnyerna att få lite sällskap ute på banan.

Kan ju passa på att visa Skottlights "outfit" när han åker transport. Flätar alltid svansen och pannluggen och packar in honom ordentligt hehe. På ditvägen åker han i sitt Mark Todd stalltäcke, höga transportskydd från Börjes och i lädergrimman från Treadstone. Samma gäller också på hemvägen men då får han också ha ett fleecetäcke under.


skottlight

Alltid lika glaaad


ha


Andra dressyren

Idag blev det dressyrträning:D! Red för CajsaHumlamaden idag igen och vi ska dit på onsdag nästa vecka också! Idag red jag utan martingal och på det vanliga tränsbettet, och det funkade super! Red mest på volt idag igen och tränade lite olika saker, bland annat öppna och sluta. Det gick jättebra! Vi avslutade med att hoppa ett minihinder, och det tyckte Dizney var jättekul! Jag med för den delen! Smörjde sadeln innan vi åkte och det blev snyggt haha! 
Ska kanske åka iväg och hoppa någon dag nästa vecka med, det ser jag fram emot!
Men nä nu ska jag gå och kolla på tv, ha det bra! 





Galopptävling:D

Idag när jag kom till stallet hade världens bästa Hanna redan mockat min box och tagit in Skottlight och ryktat honom. Tack för det, Hanna! Så för mig var det bara att sitta upp på lille Knutte (jag och Hanna kallar ibland Skottlight för Knutte).
Vi gick upp i sommarhagen och red. I början gick det lite kantigt och så men på slutet blev det mycket bättre:)! Men det är ju inte så konstigt att Skottlight kan vara lite så, han brukar ju inte ridas;). Men det är i  alla fall jättekul att rida honom:D! När vi ridit fram och tillbaka och på volter och så i trav så galopperade vi lite. Blev nog mest race haha;). Vi filmade lite, och filmen finns på YouTube, länk finns här nedan! Sen kom Elin och Julle upp i sommarhagen också, och då hade vi galopptävling:D!  Det var skoj skoj, men Julle vann haha. Han är faktiskt riktigt snabb, som ett vitt streck haha!
När vi skrittat av och så, cyklade Hanna hem och jag tog hand om Skottis:). Sen tog jag in Dizney också, innan jag cyklade hem.

http://www.youtube.com/watch?v=DYkanMDQQYQ
Kolla på resten av videorna av LolloHorseLover också:D! Jag vet, lite dålig kvalité men skitsamma, roligt ju;D!<3



damp i sommarhagen

Har haft jätteskönt och soligt väder rätt länge nu men idag var det faktiskt riktigt varmt! Kunde gå omkring i bara tjocktröjan utan att frysa i alla fall haha. Skottlight fick bli motionerad ute i en av sommarhagarna idag med Lovisa på ryggen. Var ett tag sedan som han blev riden så han var lite stel i sidorna men springa det kunde han! Efter en stund kom också Elin ut med Julle så då bestämde vi att de kunde köra galopprejs på ena långsidan. Ponnyerna kämpade på så gott de kunde och efter tre "heat" så kunde vi utse Julle som segrare!


skottlight & lovisa

Skottlight & Lovisa


ha


galopptävling á la Ledhomen

Ska börja med att säga att Jag och Julle vann galopptävlingen idag! Väldigt mycket ära på spel va det haha. Mötte såklart Lovisa och Skottis. Körde med korta läder och nummerlappar och Hanna var lite filmare och ja det mesta haha. 
När jag först kom till stallet var jag inte säker på om jag skulle rida eller promenera eller longera men eftersom det va så fint väder blev man ridsugen. Men sen när jag rykta så märkte jag att Julle hade lyckats få ett sår vid pannan så hämta Josse så hon fick kolla och tvätta av, men som tur va satt det inte så att tränset nudda det så blev ridning endå. Värmde upp i sommarhagen och sen blev det då galopptävlingen. Efter det red vi ner till travbanan, där blev det att hoppa över vattenpölar och galoppera genom gegga. Kan säga att vita ponnyben och vääldigt mycket gega inte är nån bra kombination... Men kul va det!
Filmer kommer sen.

Snabb updatering;)

Sitter här nu och ska snart till skolan. Se om jag pallar en hel dag innan jag får åka i stallet;). Den nya designen kommer säkert bli jättefin! Lita på Josefin;)!

 

 


han kan om han vill

Asså ibland blir jag tokig på den där ponnyn! Hade han kutat lika fort ute i skogen som på banan så hade han vunnit varenda lopp han deltog i. Idag när vi var ute i skogen med Lovisa och Dizney sprang han så fort att jag var tvungen att dra tömmarna ett varv runt händerna och ligga ner i vagnen! Han är så förbannat stark när han väl sätter den sidan till och saktar inte ner fören han har kommit ikapp hästen framför. När han väl har kommit ifatt så vill han inte köra förbi och lägga sig först på egen vilja utan han tycker tydligen att det är roligare att ligga brevid. Vi får väl se om jag lyckas "bota" de här tramserierna eller inte, lite senap i rumpan skulle nog inte skada ...

skottlight

Tur för honom att han är så himla söt!

ha


Fler besökare till din blogg!

Tycker alla ska klicka på denna länken:
http://www.viraltrafik.se/?ponnyteam


Det är en hemsida som heter Viraltrafik som gör att du får fler läsare till din blogg, allt du behöver göra för att bli medlem (gratis!) är att besöka dom olika bloggarna och få koder som du ska använda för att registrera dig.

Klicka på på länken för att läsa mer!


dagen

Idag red jag med Hanna. Vi red Pumparundan. Dessutom var jag duktig och mockade till Hanna innan vi red. Vi hade bara en timme på oss att rida, även om det egentligen inte tar längre tid att rida den rundan. Därför fick vi speeda lite och jag körde ganska mycket galopp, och Hanna trav. Ett tag ville Dizney bestämma lite väl mycket och han blev ganska stark, men det slutade han med när jag berättade vem som bestämde. Då gick det jättefint!
Det var en mysig runda! Och anledningen till att det inte blev någon träning idag som jag skrivit är att mamma är sjuk och inte kan köra mig. Så förhoppningsvis blir det på fredag istället! Efter ridningen skojade vi lite i stallet haha, sen cyklade vi hem och hade "klubbmöte" haha utanför Elins hus. Imorgon får Dizney vila och jag ska förmodligen rida Skottlight. Det var längesen, ska bli kul!








renovering!

Jag håller på att ändra om i bloggen nu så ni får stå ut med att det ser annorlunda ut lite emellanåt.

h
Första headern.


Andra headern.


Kom gärna med förslag på hur ni tycker bloggen ska se ut!


geggigt värre!

Kom hem från stallet för ett tag sen. Red först lite nere på travbanan, helt okej där nu på ena halvan bara lite vattenpölar man måste förbi. Julle va ganska taggad och fattade jättefina galoppfattningar, dock lite svårare med bromsen.. haha. Blev sedan vidare ut i skogen. Mjukt och fint på dom stora stigarna där nu, superskönt! Nu väntar man bara på dom mindre stigarna, särskilt dom på deniserundan. Där tränade vi iallafall lite mer på avsaktningar och kort trav, gick hyfsat bra i slutet faktiskt. Skrittade sedan av tillbaka genom byn.

ibland är jag bara för flitig

Slutar alltid skolan tidigt på tisdagar men idag känns det som att jag hann med ovanligt mycket under eftermiddagen. Fixade boxen+mat, motionerade ponnyn en lagom lång runda och stack sedan till Landäng för att hämta skorna som jag hade beställt. Sedan har jag suttit här och fortsatt med min renovering av hemsidan till Stall Gabeljung, så till er som undrar så har jag faktiskt inte glömt bort den!



gg


Hoppas på att jag kan publicera den "nya" hemsidan till helgen!


ha


.




nya trenden är...

... baklänges ridning!

g


Dizneydags

Idag i stallet var jag med Hanna och Josefin. Vi var så duktiga och ryktade våra hästar mycket mycket fint! Sen red jag i sommarhagen. När jag kom upp där stod där ett helt gäng hjortar som bara stod och stirrade på mig tills jag var bara några meter ifrån de. Det var lite häftigt! Det gick super, mycket bättre än i söndags! Idag lyssande Dizney bättre och jag kunde koncentrera mig mer på att öva på olika saker. Först red jag mest runt lite på volter och andra "mönster". Sen när det blev dags att galoppera så testade jag att öka och minska galoppen. Det funkade bra och det var verkligen jag som bestämde tempot. Men efter en stund blev Dizney väldigt pigg så då raceade vi lite istället;). Efteråt var jag nöjd och det var mysigt att bara skritta sen litegrann! Efter det ryktade jag Dizney en stund innan jag gav Dizney, Skottlight och Gilbert mat. Förresten grattis till Gilbert som har namnsdag idag haha!
Imorgon blir det dressyr på Humlamaden:D!




billigt


Jag egentligen inget "Hööks-fan" precis men är medlem hos dom och får därför deras nyhetsbrev hemskickade. Nu har de tydligen 10 % rabatt på hela deras sortiment men det som jag reagerade på var det här Fleecesetet som bara kostar 159 kr. Tycker det är riktigt billigt för man får ju ändå mycket för pengarna. Setet finns i två olika färger och i de ingår ett fleecetäcke, benlindor, grimma och grimskaft. Hade varit roligare om det kanske fanns i fler färger men det är ändå väldigt prisvärt!



hööks


www.hooks.se

ha





Harry Potter in my heart

Jag säger bara HAHA!! Idag var både jag, Hanna, Josefin och Elin i stallet samtidigt. Först ryktade vi ju hästarna och så, det gick ganska lugnt. Sen red vi ut alla 4 också. Det var längesen och sjukt kul:)! Vi red ut mot en av grillplatserna, sen ner på grusvägen bakom badet och sen red jag och Josefin in i byn lite. Hanna och Elin vände och red samma väg tillbaka igen. Nu vet nog hela Genarp att jag och Josse är bäst på att sjunga, medans vi red så övade vi våra vackra sångröster med Love Story och Manboy. Sen när vi väl kom tillbaka till Ledholmen efter en del damp och en massa skratt, så hade Elin och Hanna också kommit tillbaka. Då diskuterade vi vem som skulle passa bäst som vem i Harry Potter-filmerna. Haha vi kom fram till att Josse var Hermione (om hon tuperar håret haha), jag var Ginny haha, Hanna var Lucius Malfoy (DET LÅNGA BLONDA HÅRET HAHA) och Elin var  hmm? Voldemort kanske? Hahaha damp blev det i alla fall! Sen brottade jag ner Hanna på höet haha. Hästarna stod där så snällt. Vi ryktade de också. Sen gick vi in i sadelkammaren en liten stund, innan Josse och Hanna cyklade hem. Då smorde jag och Elin våra sadlar. Sen satte jag på mitt nya schabrak och det blev jättefint!
På onsdag blir det dressyrträning, tänkte se om mamma ville fota lite så då får ni se bilder:). Kanske blir en och annan dampbild från Ledholmen också?
Så länge får ni en fiin bild på Josefin från i höstas!






 

  


De kom, de såg och de segrade

Asså jag kan fortfarande inte fatta att Josse och Gilbert vann sin klass igår. Det var så sjukt nervöst att stå där fastklistrad vid skärmen där resultaten visas och bara vänta. Vi hoppades mest på att de i alla fall skulle få en placering men så går de och vinner hela klassen bara sådär! Är så fruktansvärt glad för deras skull, de har verkligen kämpat och äntligen fick de bevisa hur grymma de är!


Massor med Grattis till er! Det här var ni verkligen värda!

hahah

hanna





nytt pannband

Hanna har flätat ett pannband till mig nu också. Så himla snyggt, matchar tävlingschabraket och allt.

Tack så mycket Hanna!




tävlingen del 2

Ja som ni såg i förra inlägget så vann vi alltså LC! Himla kul, våran första vinst och första tävlingen för denna säsongen! Jag är jättenöjd, jätteglad, jättelycklig och massa mer haha.

Han var superfin på framhoppningen och framridningen, startade som nr 12 sedan var det 23 st efter mig. Trodde aldrig att jag skulle hålla ledningen haha..

Hoppade en LC+5 också, han var superfin här med men fick ett nedslag på hinder nr 3 som var ett räcke, han hann inte få upp frambenen.

Men jag är så himla nöjd med min älskling! Världens finaste bästa ponny.

Jag skulle vilja tacka, Mina hästskötare: Mamma och Hanna, för att ni alltid hjälper mig och stöttar mig på tävlingarna och för att ni fotar och filmar!







tävlingen




Ponnyakuten=bäst!

Jag har precis kollat på Ponnyakuten. Det är jättebra!
Haha innan det var jag i stallet. Jag ryktade Dizney noggrant, innan vi red lite i sommarhagen. Det gick sådär, Dizney hängde sig fast i bettet lite och ville inte riktigt. Då tyckte inte jag heller att det var kul så vi struntade i träningen och hade lite roligt istället:D! Vi galopperade fram och tillbaka och Dizney var glad! Det kändes mycket bättre så, ibland har man dåliga dagar och så är det bara. När vi kom in igen blev det lite snabbryktning innan jag cyklade hem med Hanna och Josefin. Hanna var elak, hon tog min vante. Visst, jag bad henne göra det men sen gav hon inte tillbaka den!  Elakt säger jag bara, elakt. Sen sjöng vi Manboy, som borde döpas om till Gayboy haha. Ännu en sång som jag och Josefin är bäst på att sjunga haha!


OCH ETT STORT GRATTIS TILL JOSEFIN OCH GILBERT!!!





sommar o sol på jägersro

Var på Jägersro igår som Hanna skrev om. Julle va lite tjurig i slutet och ville inte springa direkt men annars gick det bra, vagnarna tyckte han inte va så läskiga. Det var däremot små russätande shettisar haha.
Har vatt i Höör idag så Lovisa tog ut Julle på en liten tur så han fick sträcka på benen.
Och ja, sen bilder ser ni på Hannas inlägg också.
--

jägerso

Blev som sagt träning inne på Jägers idag och det gick superbra! Solen sken hela dagen och det blev riktigt varmt ett tag.

Vi joggade några bakvarv inne på stora banan först så att de fick upp värmen och se sig omkring. Skottlight var riktigt pigg och tittig först då jag lät skygglapparna ligga hemma idag. Körde sedan två snabbare rätvarv där han sprang på bra men tog inte riktigt i som jag hade velat. Julle hängde med första halvan av varvet innan vi ökade på men sedan ville han inte riktigt hålla traven vilket ändå är förstårligt.

 Joggade sedan av ett varv och skrittade ute på lilla banan innan vi körde ett varv på slingan. Det var så himla skönt att få träna inne på deras fina banor och slippa de isiga vägarna ute i skogen.

jägers

jägers

jägers

jägers

jägers

Bilderna från dagen har Calle fotat!


hanna

 


Busig Pani!

Idag blev det ingen ridning för min del. Travbanan är inte helt ok ännu, och Hanna och Elin var på Jägers. Josse skulle inte rida. Jag får inte rida ut själv, så det blev mys i stallet idag istället:). Men först mockade jag, sen fixade jag foder+hö, och vatten. Sen när jag skulle gå och hämta min söta ponny så stod han längst upp i hagen. Men när jag kallade på honom så kom han, det gillar jag! Jag ryktade honom noggrant och länge. Sen stod jag och myste ännu längre. Dizney är så tacksam att rykta, han bara står där och njuter:). När jag till slut skulle släppa ut honom i hagen satte jag inte på honom halstäcket, det känns onödigt nu när solen lyser och det håller på att bli varmare ute. Sen när Dizney väl stod i hagen gick jag för att hämta lunchhö till honom, och när jag kom tillbaka till honom så hade han rullat sig! Typiskt. Busig ponny, eller så kanske han bara vill ha en lika lång rykt imorgon med?;)





mocka,sopa,tvätta,smörja..

Snart ska jag upp till stallet och börja operation Gilbert: Från lerig skogs ponny till välryktad tävlings ponny!
Blir nog vilodag för honom idag så jag har gott om tid att fixa allt annat. Ska mockas och göras foder som vanligt. Sen tvätta benskydden, smörja alla lädersaker och packa. Sen ska ponnyn ryktas och få benen tvättade med schampo.Fick en ryktsten igår så ska försöka få av lite päls på honom nu när han börjat fälla.

Skriver ett inlägg efter stallet om jag hinner!


kkk


Hoppträning 11/3

Dags för hoppträning igen!

Började jobba över bommar och med travhopp. Gilbert fick anstränga sig ordentligt. Han var duktig och fin men något seg så fick rejsa runt något varv i ridhuset..

Sen kom vi igång ordentligt och började att hoppa banan som jag försökt rita:
blev lite fel där innan hinder nr. 4 men ni kanske fattar lite.


1an var ett plank, sedan nr 2 ett räcke som man efter skulle göra en volt och sedan komma på 3 a - b kombination med räcke - oxer. Efter kombinationen en volt igen och sedan 4an som var ett sockerbitshinder med bommar före och efter. Nr 5 ett räcke och sedan volt och på kombinationen igen. Väldigt teknisk övning och både jag och Gilbert fick tänka till ordentligt!

Men blev ett missförstånd efter kombinationen så han svängde åt ett håll och jag åt ett annat så hamnade på sne, sedan så när jag hängde på sidan fortsatte han trava så det var bara för mig att släppa taget och falla ner på ridhusunderlaget, drama haha!

Efter det fick jag som en block i hjärnan så svängde ut honom efter första hindret i kombinationen säkert 3 gånger innan jag vågade låta honom hoppa hela igen. Men han tog den jättefint 2 gånger sen. Banan låg väl på 1 m höjd så känns bra inför söndag update; söndag ska det stå såklart inte lördag som det gjorde från början, jag ska inte skriva inlägg så sent...

Han är duktig min ponnyhäst även om han inte gör allt gratis..

Hissar och dissar á la Josefin och Elin

ggggg

Evelina, för att hon länkade oss hehe + att hon har en bra blogg!
• Tävling på söndag, mycket mycket kul.
• Regnet idag, jääättebra snön smälter
• Radion på i stallet, det blir myyycket roligare att mocka då.. eller inte


jjj
• vi dissar att det inte finns några dissar, fast nu fanns det en.. jobbigt

   -- &


ingen sovmorron här inte

Det kommer bli full rulle under hela helgen på Ledholmen! Imorrn drar vi till Jägersro för årets första banjobb och på söndag blir det tävlingar på Torns RF. Ska bli himla kul att få träffa lite travfolk igen och se hur ponnyn känns på banan nu efter vinterträningen. Har varit duktig och smörjt igenom selen nu på kvällen och fick tänka till ordentligt när jag skulle packa. Var ju så länge sen sist så nu får jag bara hoppas på att jag fick med allt! Julle och Elin hänger också med till Jägers så nu får vi hålla tummarna för att vädret ska vara på vår sida imorrn!


sötnoos

Skottlight taggar i boxen


hanna




Tack Evelina:D!

Ja nu är det så att snälla Evelina har skrivit på sin blogg att vår blogg är jättebra, och så har hon länkat till den:D! Tack så jättemycket, Evelina!!! Här är hennes blogg:

http://evelinablomqvist.blogg.se/
Kolla den!!! Den är jättebra!





Dizney är en cooling;)

FÖRST OCH FRÄMST VILL JAG BARA SÄGA ATT JULLE INTE ÄR NÅGON FEGIS!!!!!!!

 Idag red jag ut med världens bästa Hanna! Det brukar alltid vara jag som är sölig, men idag var det Hanna. Men ändå försökte hon få det att se ut som att det var mitt fel bara för att jag skulle brodda min häst! Men sanningen är att hon inte hade mockat när jag var klar med det och att fixa foder(jag var i stallet först för en gångs skull!;O)! Hahahahaha jag och Hanna är bäst på att låtsastjafsa om ingentingxD! Men i alla fall red vi ut idag. Vi red den namnlösa asfaltrundan. Det gick super:). Idag hade all is på grusvägarna smält, så det var bara att köra på! Det var ju inte hårt i marken heller, det var bara lite mycket vatten, men hellre det än is! Och det lär väl bli smörjning någon gång nu i helgen för min del, jag måste ju ha en fin sadel till mitt nya schabrak som nu är broderat:D!





sorry för dålig uppdatering.

Va i stallet och mockade lite snabbt bara och kolla travbanan med Lovisa. Det börjar ta sig lite iallafall, bara lite mer sol och värme så.
Var sen och fixade praoplats, ska vara ute i Gödelöv/stubbarp och hålla på med lurviga islandshästar. Ska bli riktigt skoj. Red en termin där förra våren och det är riktigt mysigt med islänningar, dels för att det är en helt annan sorts ridning också.
Imorron är det tänkt att Julle ska få bekanta sig lite med vagnar, får se hur fegisen reagerar då haha.

Dagen:)

Ja som Hanna skrivit så red jag Julle idag. Det var skojigt och han var supermysig! Jag red tillsammans med då Hanna och Skottlight. Dizney fick vila sen träningen igår. Jag och Hanna red alltså ut:). Det var mysigt, men på ett ställe fick man bara skritta en bit för att det var isigt. Vi red i början som om vi skulle rida Pumparundan, men sen fortsatte vi rakt fram istället för att svänga, som man gör på Pumparundan. Vi kom ut där en bit bakom badet och red sen in i skogen från det hållet, innan vi red hem. Och som vanligt är det alltid lika kul att rida med Hanna......;)!




Dressyrträning

Igår var det dressyrträning för Cajsa SköldHumlamaden. Kom hem ganska sent, det var därför jag inte bloggade igår;). Vi jobbade lite med att Dizney ska bära sig själv och att han skulle komma in i rätt form. Vi jobbade mest på volt i halva ridhuset. Jag har tränat på Humlamaden förr, både gått där på ridskola och tränat med Julle där. Cajsa har också ridit in några av Dizneys avkommor, så hon visste lite vem han var också:). Det är verkligen bra och kul att träna med Dizney, för om Cajsa säger till mig att göra något så vet jag om jag gör rätt, för gör jag det så gör Dizney det! Mot slutet kändes han verkligen jättefin! Han är egentligen ganska mjuk hela tiden, minsta lilla så böjer han på nacken och ställer sig fint! Det gick superbra, och jag är riktigt nöjd med årets första träning!




nya dojjor

Ponnyn fick sina hovar fixade idag och fick nya skor på alla fyra, det tackar vi Carina för! Han har bara haft skor fram nu i vinter så detta är ännu ett tecken på att tävlingarna närmar sig!

Blev en runda i skogen idag med Lovisa och Julle. Var ganska halt på vissa ställen så det blev mer skritt än vanligt men annars höll vi ett bra tempo!

 

nya dojjor

Tummen upp för nya dojjor

hannas

 


favoritgren

Min favorit gren inom ridsporten är fälttävlan skulle jag säga! Dels för att det är innehåller det mesta, hoppningen, dressyren och terrängen. Också för att hästarna ofta bjuder till och taggar till lite extra när dom får hoppa ute i terrängen. Jag tror aldrig jag skulle kunna välja mellan t.ex dressyr och banhoppning därför tar jag hellre fälttävlan där ''allt ingår''.

Gilbert tycker det är himla kul och hoppar mycket hellre terräng än banhoppning. Vi tränade mycket terräng i somras och var med i en stilhoppning, jag tog också fälttävlanskortet och vi hann med att starta en debutant i fälttävlan i September. Det gick helt okej, felfritt i banhoppningen, 54% i dressyren (inte världens bästa men vår första dressyr''tävling'' tillsammans) och två stopp i terrängen men runt kom vi iallafall och jag tror Gilbert tyckte det var lika kul som jag tyckte!

Om allt går som det ska ska vi hinna med iallafall 1 fälttävlans start denna säsongen med.

hhhhhnnnnnnnn
jjjjk
äääääää
Lite blandade bilder från tävlingen och träningarna i sommras.


planerad ridning

ridning v.10

update; skrev fel.. ska vara berors på vad det blir på fredagen såklart!


stallet idag

Först när jag kom till stallet så började jag med att mocka, tar ca 20 min plus att fylla på halm. Sen gjorde jag iordning kvällsmaten och morgon maten till imorgon och höet yttligare 15 min plus. Tar jag in Gilbert från hagen och ställer upp honom i stallgången. Borstar och på med utrustningen, som idag var ländtäcke, frambenskydd, dressyrsadeln och träns. Tar ca 20 - 30 min.

Red ut med Gilbert genom skogen på grusvägarna ut till Häckeberga där jag fortsatte på den större grusvägen bort mot pumpa rundan, jag vände sedan och red samma väg tillbaka. Gilbert var jättefin idag, jobbade bra i både skritt,trav och galopp. Blev lite ryggningar, skänkelvikningar och galopp från skritt. Rider han på ett vanligt tredelat tränsbett nu och det funkar bra (brukar byta lite emellanåt). Pigg var han också och han la en rejäl bakutspark när han inte fick galoppera som han ville haha.. Var ute i ca 50 min.

Efter jag ridit brukar Gilbert alltid stå med sin back on track ryggvärmare på iallafall i 15 min minst. Sedan fick han sitt kvällsfoder och hö. Jag fotade också min allround sadel som ska säljas.




Hanna & Lovisa+Panis=DAMP!!!

Idag slutade Hanna 50 min tidigare än mig, så när jag sen kom till stallet hade hon redan mockat till mig, tagit in min häst och ryktat honom. Tack så jättemycket för det! Tack vare det stack vi direkt ut i skogen. Vi körde ut bakom badet och sen en liten runda i byn:). Det gick super och det känns skönt att Skottlight och Dizney funkar så bra ihop! Men jag och Hanna funkar inte lika bra ihop, hon dödade nästan mig idag haha. Fast i och för sig så vid närmare eftertanke funkar vi VÄLDIGT  bra ihop, eftersom det var av skratt som jag höll på att dö. När vi kom tillbaka till stallet var det snabba ryck som gällde, för då frös vi! Det var jätteskönt att få komma in i värmen här hemma sen!
Och btw, idag fyller min hund Goliat 4 år idag:D!!! Grattis till honom!!!



 

 

 


dagens vill ha

Satt precis och kollade runt på olika nätbutiker vilket jag ångrar nu, blir alltid så himla köpsugen! Hade inte suttit helt fel med den här västen och pannbandet nu till våren till exempel. Det gör fortfarande ont i plånboken sen sist jag var på Landäng men man får väl drömma ...

 

vill haa
Kingsland



hannas


Tävlingslista

Så här kommer jag se ut!
Fyll i detta, så att dina vänner/motståndare känner igen dig på nästa tävling!
Alla som ser detta som tävlar måste göra detta!

ANMÄLD
Gren: Hoppning
Tävling: Lokal, Torns Ryttarförening 14/3
Namn: Josefin Johannisson
Klubb: Flyinge Ryttarförening
Ponny: Gilbert Grape
Kategori: D-ponny
Klasser: LC och LC+5
Transport: Trane

TILL HÄSTEN/PONNYN
Schabrak/Vojlock: vitt HL Equipment
Transportskydd: svarta
Benskydd: svarta runt om
Sadel: svart Hubertus hoppsadel
Träns: Claridge House med Glen Gordon pannband
Täcke: Back on Track ryggvärmare och fleecetäcke
Grimma: Brun lädergrimma med fårskinnsnosludd

TILL MIG SJÄLV
Ridbyxor: Vita Domani
Tröja: Vit Jacson
Kavaj/Jacka: Jacson Kavaj, Pikeur Jacka 
Spö: Glittrigt/silvrigt från My One
Hjälm: Lamicell Transformer marin/svart
Stövlar: Svarta Tretorn
Ridstrumpor: Kingsland
Sporrar: vanliga med gummiskydd runt
Väst: svart Riders Company


Dressyr idag & billig Kingsland-tröja:D

Idag var jag och hälsade på på den skolan jag ska börja på till hösten. Även om det inte rör denna bloggen tänkte jag bara skriva det:). Sen var jag och shoppade lite och tro det eller ej, men inte hästgrejor! Haha blev lite vanliga kläder, innan vi lämnade in mitt nya schabrak för brodyr:). Det är klart senast imorgon! När jag kom hem gick jag till stallet. Dizney var en liten ängel idag! Jag red själv i ena sommarhagen, och tränade lite dressyr. Idag red alla i Ponnyteamet var och en för sig, och det var längesen det hände senast! Men idag kände jag att jag fick träna lite, för på onsdag ska ju jag och Dizney träna för min tränare Cajsa. Det ska bli kul! Idag så tränade vi inte på något speciellt så, vi red mest runt lite och gjorde någon skänkelvikning då och då. Dizney kändes jättefin och lyssnade bra, han var avslappnad och gick i form! Däremot saknade jag mina chaps, de kommer hem om en liten stund. Mamma är och byter de för att de är sönder;). När hon kommer hem har jag dessutom köpt en Kingsland tröja för bara 300 kr. Haha nu är jag alltså 300 kr fattigare, men det känns rätt bra eftersom den egentligen hade kostat 1000 kr haha.
Ha det det gött!!




Bästa hjälmen är..

Lamicell transformer!

Jag fick min förra julen, den mörkblåa/svarta och Elin köpte sin ljusblåa/marina i Göteborg förra helgen.



Dom är svala på sommaren, väger knapp något, snygga, ställningsbara mellan olika storlekar (vi har M som man kan ställa in mellan 55-58).

Den är inte överdrivet dyr iheller, jag köpte min för 715:- på Marietorp ridsport i Löberöd och Elin köpte sin för 600:- och den är verkligen prisvärd!

hhhhhhh


pumparundan

Eftersom det härliga vårvädret bara fortsätter och snön töar bort mer för var dag som går bestämde jag mig för att köra en långrunda i skogen idag. Har inte riktigt vågat mig på pumparundan tidigare då det har varit så halt men idag så var det perfekt! Joggade mest men på vissa raksträckor körde vi på lite fortare. Var som sagt ett tag sedan som vi körde där så Skottlight sprang med högt huvud och var lite halvsprallig men skötte sig fint. Kan förresten förklara varför vi har döpt den rundan till just pumparundan. Alla våra rundor har egentligen egna namn av olika anledningar men den här heter så för att i slutet av en av timmervägarna finns det en vattenpump, haha fyndigt va?


pumparundan

Vattenpumpen bredvid ponnyroompan


hannas


Smörjfika

Jag tänkte gå in lite närmare på vad smörjfika går ut på haha. Det brukar börja med att vi rider en sväng. Sen fixar vi hästarna så att de är glada och nöjda. Sen skyndar man sig till sadelkammaren och paxar en stol (där finns bara två stolar, annars får man sitta på en ryktlåda haha). Sen bygger vi upp ett bord av de övriga ryktlådorna och en träskiva, och det bordet har verkligen aldrig varit på väg att välta, det är ju jättestabilt! Eller inte. Sen rotar vi fram alla kakor som vi tagit med oss (brukar bli en del;D) och sitter där och pratar, skojar, fikar och framförallt skrattar! Ibland sitter vi bara och skrattar åt ingenting haha!
Sen när alla kakorna är uppätna börjar vi smörja. Vi har en sadelbock och fyra tränshängare att dela på:). Jag är alltid sist färdig, för jag är inte så snabb haha. Men det är i alla fall superkul, och smörjfika är verkligen något speciellt för Ledholmen Ponny Team!!!








Nya jackan

Fick somsagt en ny jacka igår! En röd Pikeur jacka, köpt på http://www.bengtsfoder.se/.

nyapikeur jackabfiiin
 heheh         
Den silvriga texten matchar mitt nya spö, haha..


                                    


ute på promenad

Innan jag stack till stallet idag så åkte vi till Landäng i Skurup för att beställa ett par Tretorn Midcut och köpa Kingsland regnjackan som jag tidigare har visat. Hade egentligen tänkt att Skottlight skulle få vila idag men eftersom det var så härligt väder så gick jag en ganska lång runda i skogen med honom istället. Riktigt mysigt att bara gå omkring och ta det lugnt. Var ute i nästan en timme och när vi kom tillbaka hade vi vår berömda "smörjfika" i sadelkammaren. Smörjde alla mina grejer och det känns alltid lika skönt att få det gjort!


skottlight

Skottlight på promenad

hannas

 

 


Bjäraryds Tyke ♥

första gången jag red Tyke var i början på september förra hösten. Man kan säga att jag va lite nervös efter alla historier man hört om honom. Hanna var med och hjälpte till och höll koll. Allt gick bra när vi gjorde iordning honom, han var kittlig men det enda han gjorde var att gå runt lite och höja benen när man skulle borsta dom.
Vi gick ut till paddocken och där tog det stopp när jag skulle sitta upp. Josse höll i honom, Hanna höll också i honom samtidigt som hon skulle hjälpa mig upp och Emma stod på andra sidan så han inte skulle kunna snurra runt. Det tog ungefär en halvtimme för att få upp mig. När jag väl kommit upp va jag ganska nervös för hur resten skulle gå. Han hade ju innan fått smeknamnet Psyke. Vi började med att ha honom i lina på volten, men efter ett tag släppte Hanna oss. Det gick ganska trögt för man kunde inte ha spö på honom och jag våga knappt använda skänklarna. Vi hade också fått instruktioner med att bara skritta och trava då han blev dampig i galoppen.
Men i slutet var jag endå ganska nöjd, för jag hade suttit kvar och han hade inte freakat loss.
3 september, andra eller tredje gången jag red honom.

Den första veckan red vi bara i paddocken och lite på travbanan, men till helgen våga vi på oss en tur ut i skogen med Hanna och Skottis. Det gick faktiskt jättebra och han verka tycka det va spännande att få komma ut i skogen. På en sträcka hade Skottis fått upp tempot ordentligt i traven så Tyke och jag kom efter så då började han galoppera. Trodde att han skulle börja bocka eller nåt då men han gjorde ingenting.
Efter det blev det ganska många uteritter och all daglig motion börja han få lite bättre kondis också. Efter ännu nån vecka kunde man sitta upp helt själv utan att han gjorde nånting. Det va så kul att se alla framsteg!
I november började vi med Hannas hjälp att köra lite monté nere på travbanan. Tränade och klockade ungefär en gång i veckan. Han är himla lättlärd och efter bara en-två gånger fattade han vad han skulle göra. Vi tog en paus för det blev mörkt så tidigt.
11 november

Det va under jullovet vi verkligen utvecklades tillsammans. Vi åkte och tränade i ridhuset ungefär varannan dag och det gav verkligen resultat. Blev mycket bättre i formen och lärde sig mer. Blev också ganska mycket hoppning och bomarbete. Han hade verkligen talang och sprången i sig och han tyckte det va kul.
Han hade väldigt svårt att fatta rätt galopp, men efter att ha tränat med det ca 3 gånger hade han lärt sig det också. Han blev mycket stadigare i galoppen också så började galoppera på mindre volter och korta ner den.
Första gången vi hoppade studs förvånade han oss allihopa med att fatta även det direkt.
Efter nästan  varje pass i ridhuset släppte vi honom så han fick rulla sig och han såg alltid så nöjd ut när han fick göra det!
Efter lovet började vi hoppträna. Blev tyvärr bara en gång för emellan var det besök hos veterinären före att kolla hans ben då han varit stel i ena varvet. Dom kunde inte hitta vad det var men han fick en behandling och efter det skulle han få medicin i två veckor och under den tiden fick han bara skrittas en timme varje dag. Snacka om att han var en tickande bomb efter bara tre dar!
Under återbesöket efter dom två veckorna blev det bestämt att han skulle opereras. Han fick stå kvar en vecka på ledholmen efter det sen kördes han upp till Gabeljung där han nu ska få stå och vila sig.
bilder ifrån 8 januari, fotade av Hanna




Bästa ponnyn!




hissar och dissar..

hiss

att våren är på väg, så himla skönt.
tävling nästa helg, jag och Gilbert ska till Torns och hoppa en LC.
min nya jacka, (visar den i ett annat inlägg)
smörj-fika, vår special, smörja sina lädersaker medans vi fikar och skrattar så himla bra!
att gödselstacken är tömd, istället för att kämpa uppför ett berg kan man bara tippa rakt ut, väldigt skönt.

dissar
isfläckar, var man än rider kan man knappt undvika hala isfläckar, smääääält nu!
lera, smutsiga täcken och lika smutsiga ponnyer.
att saker går i sönder när man tappar dom i golvet, rättså logiskt kanske.. men vill inte räkna hur många foderhinkar som gått sönder i vinter..
vår uppdatering, som inte är världens bästa, men om ni kommenterar och skriver tips vad ni vill läsa om blir det bättre, hehe..



                                                                             JOSEFINS TILLNYA 


Dagens ridning

Red först ner med Julle och skulle kolla travbanan, men bara en massa is så red upp till en av dom stora sommarhagarna och skritta o trava runt lite där men bestämde mig för att ta skogen tillslut endå. Mjukare i marken idag så drog fram en liten stock som vi hoppade. Tränade på att få rätt avsprång.
Var så fint väder så ville va ute lite längre så red bort till ett ställe där dom typ har skottat fram en minipaddock, så längde stigläderna och försökte få honom mjukare i sidorna. Gick ganska bra i slutet, han börja fatta mer när jag ville flytta ut honom och sånt. Blev riktigt fin i vänstervarv i slutet, gick mer avslappnat och började söka sig neråt. Fortfarande väldigt stel i högervarvet, men bara att jobba på med det.
Längtar till travbanan och paddocken blir bra så man kan rida där också!

Idol nästa, ohja!

Idag red jag ut med Josefin. Vi red en fin liten snirklig runda på grusvägarna i Genarpsskogen:). Det är fortfarande lite halt på vissa ställen, så man får ta det lite lugnt. När vi kom tillbaka till stallet smörjde jag, Hanna och Josefin sadel och träns. På slutet kom Elin också. Jag och Josefin är bäst på att sjunga, vi sjunger finast, och hade helt klart vunnit Idol! Dessutom är Love Story med Taylor Swift den låten som vi gör bäst! Hanna och Elin ville absolut inte hålla för öronen, nej nej! Efter smörjningen blev det fika, mums mums med muffins! Sen mockade jag och Elin på en minut haha, innan det blev hejdå Panis och vi cyklade hem.
Känns bra nu, för min ena sadel och mitt ena träns är smorda nu, min lädergrimma, mina skor och mina shortchaps också:D!


LOVISAS TILL NYA

Tack för mockningen, Carina!

Idag blev det ingen ridning för min del, för jag var på My One haha. Men det gjorde ju absolut inget efter den långa turen med Elin i går. När jag kom till Ledholmen och skulle mocka var Dizneys box redan mockad, av Carina. Det tackar vi så mycket för! Jag gjorde mat till Dizney, och sen fick jag ett litet ryck och städade mitt skåp. Det blev jättefint! Nu är det bara spöhållaren som också ska upp. Känner mig faktiskt lite stolt! Dessutom har jag tagit hem Dizneys träns för att sätta på det nya nosluddet på min pulla-nosgrimma. Jag träffade de andra tre medlemmarna i teamet också hihi.
My One köpte jag en saltsten och en svamp till sadeltvålen:).


LOVISAS TILL NYA
 

sven - en ny vän

Igår hittade vi en sjukt cool duva på baksidan av stallet där gödselstacken finns, eller fanns rättare sagt. De hade äntligen kommit och tömt den så det var antagligen det som lockade dit den lille fågeln. Idag så hade fågeln återvänt till vår stora glädje haha. Vi tror att den har bosatt sig på Ledholmen nu så därför var vi ju tvungna att ge den ett namn. Eftersom den är så ball så måste den ju ha ett minst lika fräsigt namn så det fick bli Sven! Nu ska vi bara börja att mata honom och lära honom en massa tricks så har vi den perfekta maskoten!

sveniis


HANNAS TILL NYA 




Hoppträning

Första för säsongen! Gick bra och Gilbert var fin, kanske lite ringrostig i början men han kom igång bra sen. Har anmält mig till en LC i Torns nästa helg också.

På träningen började vi med att trava och galoppera fram över bommar och hoppa lite på lägre höjd. Sen hoppade vi en liten bana som jag så fint ritat så ni kan förstå bättre (kanske.. haha)

4/3 2010
Vi hoppade alltså hinder nr 1 ett vanligt räcke, sen bort till ett annat vanligt räcke på kortsidan, sen snett igenom hinder nr 3 en oxer. Efter det nr. 4 ett vanligt räcke, sen över hinder nr 2 igen och sedan långsidan ner och hoppa kombinationen 6 a - b på andra kortsidan.

Vi hoppade först den på lite lägre höjd, hoppade också om vissa linjer. Sista rundan låg väl hinderna på 90 - 1m, inga stopp och knappt någon rivning så han var duktig min ponny, känns bra att vara igång igen iallafall!

JOSEFINS TILLNYA

skogsmullar och hoppträning

Idag blev det en lång dag i stallet. Först körde jag en runda med Skottlight i skogen där de flesta stigarna hade blivit riktigt hala efter att det har fryst på ordentligt över natten. Grusvägarna har i alla fall klarat sig så där kan man tacksamt nog träna. Ljushuvet till ponny som jag har bryr sig inte så mycket om underlaget, han vill springa på lika fort ändå.

 När vi var tillbaka och allting var fixat så hängde jag med Josse & Gilbert på hoppträning till Flyinge RF:s ridhus. Det var kul att se Gilbert i action igen och han såg riktigt fin ut efter vintervilan! Känns härligt att de är på gång nu inför inomhussäsongen!

gilbert i ett nötskal

Gilberts rätta jag


HANNAS TILL NYA


 


Damptur till Sturup

Idag så red jag och Elin ut. Vi tänkte rida Deniserundan, men på vägen mötte vi Hanna som sa att det var jätteisigt där. Så istället improviserade vi lite, och red mot Häckeberga. Vi red och red, och det var jättemysigt, även om det var kallt. Vi höll ett lågt tempo men vi kom framåt. Helt plötsligt, när vi visste att vi var långt bort, men kanske inte sååå långt, såg vi ett flygplan som var ganska nära. Sen tittar vi upp och ser att där ligger ju Sturup! Vi fortsatte ändå att rida och efter ett tag kom vi på att vi var halvt vilse och borde vända. Hahaha vi vände och fick hålla ett tempo med mest trav, då det var på väg att bli mörkt. Hahaha en dampig tur blev det i alla fall! När vi hade en liten bit kvar satt vi av och ledde hästarna sista biten, med lossad sadelgjord. När vi kom hem igen kom vi fram till att vi ridit 2,5 mil! Lika långt som till Lund! Hästarna (och vi hahaha) fick i alla fall en lång, mysig tur! Dessutom är det ju faktiskt såna här idéer som Ledholmen Ponny Team är "känt" för haha! Vi var totalt ute i 2,5 timmar. När vi kom tillbaka var vi jättetrötta och hungriga! Dessutom har jag och Elin kommit fram till att vi förmodligen inte kommer att kunna sitta imorgon efter den långritten, och att vi ska låta hästarna vila. Det var duktiga hästar idag, då belönas det med vila imorgon haha! Julle såg ut som Bambi på hal is när han någon gång råkade halka till. Dizney var också pigg och glad idag, han gillade galopperna! Men som alltid lyssnar han när jag vill sakta ner tempot lite!


LOVISAS TILL NYA

vååååååååår

Nu kan man nog börja säga att våren har kommit på riktigt och det är så himla skönt! Blir bara ett kort inlägg nu för ska iväg till stallet om en stund. Blir en tur i skogen med Lovisa. Paddocken och travbanan är inte det bästa just nu så blir väldigt mycket i skogen, men vem klagar?
och datan... ville inte som jag ville? igår så skriver om Tyke imorron istället.
Hörs då!

Pekpinnen

Det blev en mysig skogstur idag, som Elin skrev. Däremot var hon snäll och nämnde inte att Dizney köttade alla hinder som ett ånglok.. Haha det blir nog tårtkalas på lördag, men vem vet? Jag kanske blir sjuk igen? Hästfeber kanske? Och om igen vill jag skriva hur kul vi har på Ledholmen, idag sprang Hanna ifrån oss när vi ville fråga en sak. Sen när Hanna och Josefin cyklat hem blev jag och Elin bara lite dampiga.
Jag gillar Tobbe Larssons stil med den så kallade "Pekpinnen", den funkar bra för mig! När Dizney börjar klia sig mot mig så börjar jag peta på honom med spöet tills han slutar, och det går ganska snabbt!

Måste bara skriva det, sommaren på Ledholmen kommer bli bäst!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

LOVISAS TILL NYA


Idag...

red jag och Lovisa ut på Julle och Dizney. Förvånande? Nej. Blev iallafall en tur på 1½ timme. Så skönt nu när det är ljust längre. Det va verkligen jättefint väder så va jättemysigt att vara ute och rida. Red pumparundan och det va ganska bra underlag, lite hårt på vissa ställen bara men där det va bra kunde man galoppera.
På vägen tillbaka drog vi fram en liten stock och hoppade lite. Rejsade en bit sen, taggade ponnys!
Och nu är det så att sladden till mobilen klyddar så kan inte få in bilderna, men ska försöka få in dom på annat sätt så snabbt som möjligt.

Snabb uppdatering

Håller verkligen med Elin!!! Säkert halva tiden i stallet går åt till att skratta och allt kul där runtomkring!!! Hoppas att det blir lika kul som vanligt i stallet idag, jag och Elin tänkte rida Pumparundan, och eventuellt ska Josse med en liten bit. Man kan ju gissa att det kommer bli lite dampigt;). Speciellt om Hanna också är där! Det ska bli skönt att komma till stallet efter en hel dag i skolan!



LOVISAS TILL NYA

händiga jag

Ni har antagligen inte missat den här nya trenden med flätade pannband och tillhörande rosetter i olika färger?

 Tycker att det är riktigt snyggt och det är kul att just det här med flätade pannband har kommit tillbaka igen. Ett sådant pannband säljs oftast av privatpersoner och det ligger mellen 200-300 kr, vilket ändå inte är så jättedyrt. Men eftersom det faktiskt finns mallar på hur man kan göra så tänkte jag att jag lika gärna kunde testa och göra ett själv! Det ända man egentligen behöver är lite silkesband, ett pannband, flytande lim, en sax och en himla massa tålamod! Kan ju säga att det tog ett bra tag innan jag blev nöjd men så här blev det tillslut :

pannband

 

Blir faktiskt lite roligare när man själv "pimpar" utrustningen, även fast det inte alltid ser fullt så proffsigt ut som när man köper det. Har även ett egensytt körtäcke som jag kan lägga in någon bild på en annan dag! Här har ni också adressen till beskrivningen som jag använde mig av till pannbandet!
http://www.horsewyse.com.au/browbands.html 

HANNAS TILL NYA


bloggtorka?

Känns som att ingen av oss har någon riktigt inspration och ideér till att skriva (läsvärda haha) inlägg.. Så därför får ni kommentera och skriva vad ni vill läsa om för vi behöver hjälp!

Stallet idag var som vanligt, Gilbert var lerig och glad och allt var frid och fröjd. Han gick rakt in i transporten när vi skulle lasta också (tur för honom..) så nu är vi redo för säsongens första hoppträning.

Som ni ser har vi bytat header också, vi har lite delade meningar om vi ska byta igen eller om vi ska ha kvar denna fast byta färg eller inte byta alls. Så skriv gärna en kommentar om det också!

Ha det bra så hoppas vi på mer och bättre inlägg imorgon.

JOSEFINS TILLNYA
jhhhhhhhhh
Gilbert Grape, min finis


Gula monster i skogen

Va ute en runda i skogen på Julle med Josse & Gilbert idag. Går mycket bättre att rida nu när det inte är någon snö på vägarna. Hästarna verkar tycka att det är himla kul också, iallafall Julle haha. Han börjar nog få lite vårkänslor.

Sen blir det alltid lika mycket damp i stallet efter. När man tänker efter tillbringas nog ungefär hälften av tiden i stallet av att bara springa runt & busa, försöka skrämma varandra, sitta i sadelkammaren & prata och framför allt skratta! Skrattar alltid i stallet. Måste ju va ett bevis på hur kul vi alltid har?
Imorron lovar jag att skriva ett långt inlägg om Tyke så ni får höra lite om honom fast han inte står på Ledholmen just nu.


ÄNTLIGEN VÅR!!!

Idag var jag och Hanna ute i skogen, och det var jättemysigt! Ingen is eller snö på vägarna, och solen sken! Då kändes det verkligen som vår för första gången på väldigt länge! Dizney var piggelin eftersom han vilat i 4 dagar haha:). Och Skottlight var också pigg......;) Ja Hanna vet vad jag menar, fråga henne;P! Vi skrittade lite i byn sen också, det gick super! Han är så lugn, Dizney! När vi kom tillbaka till stallet såg jag att han tappat den ena brodden på höger fram, så då fixade jag det. Sen ryktade jag Dizney och man kunde nästan göra en hel Skottlight av hans päls haha, även om halva han är klippt! Sen hade världens bästa Hanna mockat till mig, så det var bara fixa foder som gällde, innan vi cyklade hem tillsammans med Elin och Josefin. Det var lite roligt haha. Vi satt på pakethållaren och cyklade! HAHAHA det blev lite damp, innan vi kom till Elins hus och jag svängde in i skogen..;)


LOVISAS TILL NYA

Stallet snart..

Kom hem från skolan precis, ska snart upp till stallet och ta hand om Gilbert. Blir ridning idag, äntligen kan man säga! Han kommer antagligen vara super pigg efter 4 dagars vila. Men nu är iallafall skon på igen och vi är redo att börja träna som vanligt. Mycket av snön har också försvunnit så nu kan man lättare rida överallt.

Ska nog prova att lasta honom idag också så han är beredd tills på torsdag då vi troligtvis ska åka på hoppträning. Kom fram till att han inte åkt transport sen sista tävlingen i Oktober så vi får hoppas att transporten inte blir något problem, han går alltid rakt in men hans ponnysida visar sig tydligare ibland om vi säger så... haha

Lämna gärna en kommentar om vad ni vill läsa om i bloggen!

i transporten
Gammal bild på Gilbert i transporten.

JOSEFINS TILLNYA


hööks träns

Som sagt så smörjde Lovisa och jag järnet idag! Gjorde rent precis allt som var av läder som jag hittade i mitt skåp så det känns himla skönt att få det gjort för det var längesen, hehe. Mitt träns som jag har hemma för träning är nog de som jag gillar mest. Köpte det för ca 100 kr på Hööks för kanske två år sedan och det har nog varit ett av mina absolut bästa köp. Det var komplett med tyglar och en Aachennosgrimma så det var ett riktigt fynd. Men som de flesta av tränsen från Hööks så var det riktigt stelt så det var bara att börja smörja på. Har ända sedan dess använt det flitigt här hemma och nu är det riktigt mjukt och fint! Hittade också ett snyggare pannband för ynka 15 kr för en tid sedan som också är från Hööks så en del av deras saker kan vara riktigt prisvärda!


tränset

När jag tränar hemma kör jag Skottlight på ett rakt pessoabett i gummi och utan nosgrimma. Han har också ett nackludd i fårskinn då han lätt får skav.

HANNAS TILL NYA


JAA:D

Kollade precis dragningslistan till häst-lotteriet på Göteborg Horse Shows hemsida. Vi hade inte vunnit någon häst och inget släp, men ett presentkort på 500 kr på Hööks:D! Det blev jag glad för, så det blir väl lite shopping någon dag:).
:D:D:D:D

LOVISAS TILL NYA 

Dagens Ledholmen

Idag på Ledholmen blev det ingen ridning. Jag och Hanna funderade på det, men det blåste för mycket.

Istället smorde vi sadel och träns, för min del i alla fall;). Sen cyklade Hanna och Josse hem, och jag pysslade om Dizney lite. Han är så söt, och den nya grimman passade verkligen på honom! Håller på att fixa till mitt skåp också, ni får se bilder när det är klart!

LOVISAS TILL NYA


Helgens inköp & bilder

Nu tänkte jag lägga upp bilder från Göteborg Horse Show:D:D! Tryck på de så blir de större!



Fredagens hoppning:)

Fredagens hoppning:)

Någon som höll på med frihetsdressyr:)

Inköpen: ett ländtäcke, betfor och liniment och schampoo gratis från Agria, Jacson-skor, grimma, en hängare, pannband+ ett schabrak jag inte har bild på:D

Jacob i Ponnyakutens autograf:D:D!!


Jag, Elin och Helena Lundbäck:D

GP Ponnyn, som helt klart vanns av rätt person enligt mig:D! Grattis:P

Jag och Tobbe Larsson:D:D!!



LOVISAS TILL NYA

 


Seg update

Hallihallå! Var som sagt på Gbg Horse Show fredag-lördag. Jättekul! Åkte med Lovisa så ni kan läsa hennes inlägg istället för att jag ska sitta och upprepa det mesta.
Såg några man kände till och några kändisar. Bl.a Jacob från ponnyakuten!
Köpte inte så mycket, blev en mörk och ljusblå Lamicell hjälm och en svart tunn jacka.
Bilder kommer så fort jag lagt in dom på datan!
ELINS TIIL NYA

Frågor

lånad från: Evelina, http://evelinablomqvist.blogg.se/

Hästen
Hästens namn: Gilbert Grape
Hur länge har du haft den: 2 år och 4 månader
Tävlat den i hoppning: Ja
Tävlat den i dressyr: fälttävlan
Tävlat den i annat: Ja
Hästens färg: Stickelhårig fux
Hästens ålder: 12 år
Har ni vunnit: tävling? nej

Ryttaren
Ryttarens namn: Josefin
Ryttares ålder: 15 år
Ryttarens favoritgren: Hoppning eller terräng
Ryttarens minst omtyckta gren: hm.. kan inte komma på någon
Ryttarens bästa sida: vänlig men bestämd mot hästen, bra och följsam/stilla sits
Ryttarens sämsta sida: blir lätt irriterad om inte hästen lyder direkt, otålig
Ryttarens skräck: halka med hästen, det är inte kul.. 
Är slarvig med: inget jag kan komma på, man ska inte slarva när man håller på med hästar.
Är noggrann med: allt skulle jag säga.

Övrigt
Oxer
eller räcke
Ponny eller storhäst
Fullblod eller varmblod
Fux eller svart
Skimmel eller isabell
Gammal eller ung
Dressyr eller hopp
Galopp eller trav

Är det viktigt att hoppa högt: verkligen inte, men kul ibland. hoppa högre på träning en tävling iallafall. t.ex om man tävlar 1 m ska man kunna hoppa iallafall 1.10 bana på träning.
Favoritbett: 3 delat med kopparrulle
Hatbett: inget jag kan komma på
Bästa sortens martingal: vanlig med löpande ringar
Bästa åldern på häst: mellan 8 - 12 ungefär
Vackraste rasen: bryr mig inte om rasen så mycket
                                                                              
                                                                   JOSEFINS TILLNYA 


RSS 2.0