favorit i repris

Gårdagen var riktigt lyckad, alltid lika kul att komma upp till gooa Göteboorg! Sprang omkring på mässan och kollade tävlingar inne på arenan hela dagen så snacka om att man var sliten när man hade kommit hem. Duktig som jag är så köpte jag nästan ingenting faktiskt, blev bara en mössa och en grimma från Agria och Stallboken för 2010. Lite tråkigt att man inte hittade något som man ville ha men nu i efter hand känns det rätt skönt i plånboken! Men de absolut tråkigaste var att vi inte fick se bondebögen i år, men vi får trösta oss med att vi såg tre av ungarna som var med i Ponnyakuten. Hade i alla fall grymt roligt, det var längesen som man skrattade så mycket!

Tack för gårdagen tjejer, ingen nämd och ingen glömd, och tack till Josses mamma som mockade åt Skottlight igår!

göteboorg horse show 2010

Bangång inför GP ponnyn

HANNAS TILL NYA


Shoppingen från igår.

Igår på mässan köpte jag:

Schabrak HL Equipment - 450 kr, mitt nya tävlingschabrak
nyaaschbrak
Glittrigt/silvrigt spö från My One - 55 kr?, ska också ha på tävlingar

nytt fleectäcke
Fleece täcket från Granngården - 80 kr, charmig bild haha

Kingsland stövelstrumpor från Svensk ridsport - 200 kr, mörkblåa
Ny nummerlapp, 15 kr.

                                                                                       JOSEFINS TILLNYA

            


tjabbaaa

mobilbild...
Bild från förra året som ni kan se.

Göteborg horse show
igår var väldigt trevligt som vanligt! Blev lite shopping och annat. Nu ska jag snart upp till stallet och prova Gilberts nya saker, blir ingen ridning idag eftersom han har tappat skon. Hovslagaren kommer antagligen imorgon så kan jag rida sen igen. Börjar töa så mycket nu så snart kan man börja rida mer ordentligt igen.

Skriver ett inlägg senare idag med bilder på vad jag köpt och så.

Vi hörs!
                                                 JOSEFINS TILLNYA

                                                                                         

 


GÖTEBORG HORSE SHOW:D:D

Ja nu inatt kom ju jag och Elin hem från Göteborg. Tänkte därför skriva lite om hur det var. Först i bilen på vägen upp var det kul haha;). Sen när vi kom fram körde Calle, Carina och mamma till hotellet, men de släppte av oss på Svenska Mässan. Där gick jag och Elin runt och tittade på olika schabrak och andra saker. Sen såg vi något som var fint. Exakt samtidigt sa vi:"Åh vad nice"!!!!

Haha det var helt läskigt, sen sa vi att det var läskigt samtidigt också haha!

Jag shoppade lite och vi kollade på tävlingarna. Det var skoj skoj!(Jag skriver mer om vad jag köpt i ett annat inlägg!) Och det måste skrivas! VI SÅG JACOB I PONNYAKUTEN!!!! Jag och Elin kollade på varandra, sen Elin bara sprang ikapp honom och bara: "Det e du i Ponnyakuten va?!" Sen skulle vi ha autograf och bild också:D! Sen var vi helt uppskruvade i en halvtimme hehe! Sent på kvällen gick vi till hotellet, vi funderade på att låna Carinas dator för att blogga lite men orkade inte. Vi satt och skrev tävlingsbidrag halva natten istället haha.

På morgonen åt vi frukost på hotellet i pjamas. Det är så det ska göras! Sen drog vi till Scandinavium, Elin köpte en hjälm och vi kollade på tävlingarna. Jag shoppade lite idag med men inte lika mycket;). Sen var det GP ponnyn, det var kul med alla ponnyerna, och lite mer lagom höjd (föregående dag var det typ höjdhoppning, Michael Whitaker hoppade 1.90!!!). Sen gick vi lite på mässan med Hanna & Josefin, innan vi kollade sista hoppningen där en saudiarabisk ryttare vann:). Det kommer bilder från tävlingarna! Efter det kollade vi några dressyrekipage innan jag, mamma, Elin, Carina och Calle gick lite på mässan. Sen var det tillslut dags att åka hem, och efter en stund somnade vi. Elin med huvudet på min axel, och jag med mitt huvud på hennes huvud.


LOVISAS TILL NYA


typiskt gilbert

Haha Josefin!
Det var tydligen inte bara skon som han hade tappat!


bra jobbat gilbert

HANNAS TILL NYA



vårkänslor

Har varit ovanligt duktig idag, måste bero på det härliga vårvädret som har kommit hit! Mockade, fixade vatten och mat till mig och lyckostarna som redan är i Göteborg! Sedan fick jag värsta rycket. Sopade igenom hela stallet, tvättade Skottlights fönster och hade alla dörrar öppna så att det fick luftas lite.

ute i skoogen


Sedan gjorde jag i ordning Skottis och körde ut en lång runda i skogen. Han verkade också ha fått en släng av vårkänslor och var helt sprallig. Hittade några lådor med dumpad frukt (?) vid en parkeringsplats och han blev verkligen skiträdd! Blåste upp sig helt och kutade på som bara den haha! Hela skogen var som en ända slaskig pöl så fick tvätta hela vagnen och torka ponnyn ordentligt efter. Men man ska inte klaga, hellre slask än is och snö!


hahah

HANNAS TILL NYA


Hej alla trogna bloggläsare haha

Vi hade faktiskt besöksrekord i onsdags! Väldigt trevligt, tack för det. Men om ni kollar kan ni gärna skriva en kommentar också, berätta gärna vad ni tycker vi ska skriva om osv.

Idag kommer det inte bli så bra uppdatering skulle jag tro, Lovisa och Elin är ju i Göteborg så dom kommer inte skriva. Hanna och jag åker imorgon och får gå upp vid kvart i 5 så det blir sova tidigt idag...

Gilbert har tappat sko igen... Stoooor diss på det. Han tappade förra veckan så fick vi den ditsatt i fredags så tappade han den igår igen, suuck. Så ingen ridning idag och inte iheller imorgon eftersom jag är i Göteborg.

                                                                                      JOSEFINS TILLNYA

vinterklädd ponny

Våra ponnyer är minsann inte lite bortskämda så här års. De står alla med tjocka vintertäcken med hals och vissa har även något tunnare täcke under det. Skottlight har det till och med så bra att han har ett bogskydd också så att inte fleecetäcket ska skava. Han är nog också den som ser mest inpackad ut och ser heller inte ut att kunna röra sig så effektivt där ute i hagen den lille stackarn, haha. Tur att vi går mot både varmare och ljusare tider så att vi snart kan börja skala av de deras vinterkläder!

vinterklädd ponny


Dagens träningspass: Körde nere på vår 800 meters bana i ett lugnare joggingtempo. Blev totalt 9 varv varav 3 var i skritt. Efteråt var jag så duktig att jag stretchade honom också vilket jag ska börja göra mer regelbundet!

HANNAS TILL NYA




Dagens ridning

Blev en ganska lång rund i skogen med Josefin och Gilbert. Jobbigt med all snö is så man kan inte rida var och i det tempot man vill, alla styltor man träffas av gör det ju inte bättre direkt.
Var iallafall ute nån timme och hästarna fick springa av sig ganska rejält endå.
Kan säga att man verkligen längtar till våren då snön försvinner, det blir skönare väder, grönare skogar och man slipper alla tjocka täcken och snöstyltor. Men den kommer väl snart får man hoppas!
Som sagt åker ju jag och Lovisa till göteborg imorron så blir uppdatering och bilder när vi kommer hem skulle jag tro.

ELINS TIIL NYA


Hissar och dissar

Som nästan alla bloggar så tänker vi hissa och dissa...

hissar bilden till hissar och dissar
Att det töar, så himla skönt äntligen ska vi bli av med snön!
Mockhjälp, att komma till stallet och se en mockad box är alltid skönt, tack till hjälpsamma personer!
Göteborg horse show, behöver jag skriva något mer?


dissar bilden till hiss&diss
Snöstyltor, mitt i en galopp blir man träffad av en snöstylta rakt i ansiktet.. Inte kul inte kul.
Tappskor, gör en alltid lika irriterad.. Ingen ridning och så måste man få tag på hovslagaren, suck.
Söndriga täcken, man hittar hästen i ena hörnan av hagen och halstäcket i den andra hörnan helt nedtrampat i snön... Argh!

                                                                                       JOSEFINS TILLNYA


Imorron drar vi...

...till Göteborg!!! Nu mår jag mycket bättre och det blir Göteborg imorgon! I alla fall för mig och Elin, Hanna och Josefin får vänta tills på lördag. Jag har fått Hanna att mocka till mig imorgon, och de som bor på Ledholmen mockar till mig på lördag, det tackar vi för:)!


Så...

GÖTEBORG HORSE SHOW, HÄR KOMMER VI


LOVISAS TILL NYA

Inget tårtkalas:(

Ja idag så var det då tänkt att jag skulle bjuda på tårta i stallet eftersom jag trillade av Julle två gånger i fredags. Att tillägga så red jag barbacka, första gången var det kul, andra ville jag strypa taxarna som skrämt Julle haha! 
Men nu till saken och det var det att jag har blivit sjuk under natten (troligtvis för mycket godis haha) och riskerar att missa Göteborg Horse Show, och det vill jag absolut inte! Så istället ligger jag här i soffan med datan i knäet och mamma ska rida Dizney. Tråkigt, men jag vill så gärna åka med till Göteborg! Och dessutom är det tänkt att mamma också ska rida Dizney, så det var väl hennes tur idag då:).


LOVISAS TILL NYA

Tävlingssäsongen 2009

Såhär såg min och Gilberts tävlingssäsong ut 2009:

15 Mars, Malmö Ridklubb, LD & LC, Dubbelnolla & Dubbelnolla (precis utanför placering)

29 Mars, Ystad Ridklubb, LD & LC, Dubbelnolla & 4 fel i första fasen

1 Maj, Trelleborgs Ryttarförening, LD & LC, Dubbelnolla & 10 fel i första fasen

23 Maj, Lomma Ridklubb, LD & LC, 20 fel? & ute

6 Juni, Stävie Ryttarförening, LD & LC, Dubbelnolla & 8 fel i första fasen
bild från stävie
hhhh

27 Juni, Färs Härads Ryttarförening, LD & LC, Dubbelnolla & 4 fel i första fasen

16 Augusti, Klagshamns Ryttarförening, LC & LC+5 debut, 4 fel i första fasen & 4 fel i andra fasen

19 September, Tågarportens Ryttarförening, Debutant fälttävlan  debut, 54,5 % dressyren, 0 fel hoppningen & 2 stopp terrängen
bild från tågarp terrängen
ggggg

18 Oktober, Stävie Ryttarförening, LC & LC+5, Dubbelnolla i båda (utanför placering)

31 Oktober, Skabersjö Ryttarförening, LC & LC+5, 4 fel i första fasen & Dubbelnolla (fjärde placering)
bild från skabersjö
jjjjjjjjjjjjjj

21 November, Flyinge Ryttarförening, LC & LB debut, dubbelnolla & dubbelnolla (utanför placering)

Jag är faktiskt nöjd med denna säsongen, starten och träningarna i terräng hjälpte oss mycket inom banhoppningen sen också. Vi utvecklades väldigt mycket vilket märktes mest på tiderna, min ridning blev mer effektiv.
Även om vi hade en svacka där i Maj tror jag det var bra för oss att få kämpa lite. Man behöver motgångar för att nå framgångar som man säger!

                                                                                     j

Shopping:D

Idag blev det som Elin skrev, skogsdamp haha! Efter stallet blev det en runda till My One med mamma. Mina chaps har gått sönder-.-! Surt. De hade inga likadana i samma storlek inne, så de ska ringa när de får in. Men i stället köpte jag nya fodrade skinnhandskar som jag och mamma kan ha till nästa vinter (om det inte förblir vinter i all evighet!). Och dessutom köpte jag ett nytt kedjegrimskaft, jättefint och i olika nyanser av brunt med guldig kedja:). Sen köpte jag också en spöhållare som ska få sitta i mitt skåp.
Och nu är det bara en dag kvar till Göteborg för mig och Elin, två för Josefin och Hanna! Ska bli jättekul och jag längtar jättemycket!
 
Tryck på den suuuperfina bilden för att få den större!:)


Min logga:)

Skogsdamp

Idag blev det då uteritt på Julle med Josefin & Gilbert & Lovisa & Dizney. Lika kul och galet som vanligt. Vi hade tänkt rida pumparundan eftersom där är så bra att galoppera, men irriterande nog hade dom såklart plogat hela rundan där så va för halt för att kunna rida lite snabbare så vi fick rida tillbaka och välja en annan runda. Där va det mycket bättre underlag så blev mycket galopp vilket både vi och ponnysarna gillade.
På vägen tillbaka till stallet blev Dizney rädd för nånting, troligtvis en bil? Så hästarna vände rätt om och tänkte springa iväg men fick stopp på dom och alla lyckades sitta kvar.
Nu är det snart fredag och då blir det Göteborg Horse Show!
grupp
Hela gänget! Josefin, Lovisa, Hanna, Jag, Skottlight




dagens inköp

Passade på att köpa hem lite grejer till ponnyn när man ändå var inne i stan idag. Var inne på ÖoB och kollade vad de hade kvar efter att de har reat ut nästan hela hästsortimentet. Blev lite olika produkter från Sjöbogårdens som brukar vara riktigt bra och framförallt billiga! Var inne en sväng på Granngården också för att fixa en hink, fodertavla och en hinkhållare. Här finns det finns vattenkoppor i alla boxar men nu på vintern speciellt kan det vara bra att ha en en extra vattenhink som man kan fylla med lite ljummet vatten så att man ser att hästen verkligen dricker ordentligt. Ofta föredrar hästar också en vattenhink framför en vattenkopp.

dagens inköp

Bilderna är lånade från www.sjobogarden.se


hanna



Elinpoweeeeeeeeeer

Först o främst tycker jag att resten av teamet har varit jätteduktiga med uppdateringen av bloggen medan jag har varit i London.
Men ja, då är det väl min tur att skriva om min hästhistoria. Den började då på Solrosgården. Jag va väl runt 5 år gammal då. När vi sedan flytta från Oxie till Genarp blev det byte till Dalby RF, där jag faktiskt red i samma grupp som Lovisa ett tag.
Efter ett tag startade Gödelövsgården så började rida där istället. Jag red där enda tills dess att dom tillslut lade ner verksamheten.
Då började jag istället rida ett fullblod vid namn Sir Väs ute i Lyngby. Tyvärr behövde han avlivas i höstas pga sjukdom.
Under samma höst började jag även rida russet Bjäraryds Tyke. Vi tränade mycket under hösten och vintern och utvecklades mycket båda två. Senare under vintern hittade dom en benskada så han blev opererad så numera står han och vilar upp sig på Gabeljung så nu rider jag Bjäraryds JuliusLedholmen istället.
hhipå uik
Tyke och Jag, 15 november                Sören och Jag, 24 maj

elin signatur

tolkning

Efter fotograferingen med Gilbert blev det Skottlights tur att bli motionerad. Vi bestämde oss för att tolka en runda i skogen eftersom vägarna hade blivit så fina. Snacka om överladdad ponny, haha! Han var så himla töntig och ville bara öka hela tiden. Jag försökte hänga kvar så gott jag kunde där bak i pulkan men jag flög ändå ur ett par gånger! Tolkning är ändå helt klart en av de sakerna som är positivt med vintern! Dessutom är det riktigt bra träning för hästarna då de får bära och dra samtidigt!

tolkning i skogen

Ganska stolt över att jag lyckades ta en bild som inte var alldeles för suddig!

hanna



Fortsätt läsa!

Vi är jätteglada för att vi har fått så många besök redan, så bara fortsätt följa Ledholmen Ponny Teams blogg! Och kommentera gärna!
Och följ oss gärna med Bloglovin´, finns en länk längre ner på bloggen! O

Min logga:)

Fredriksbergs Dizney

Ja nu tänkte jag berätta lite om min nuvarande foderhäst, Fredriksbergs Dizney. Dizney är en 26-årig New Forest hingst. Han är ganska gammal, men det är minsann krut i honom ändå! Han har många avkommor, och han har tävlat mycket upp till Medelsvår A, och han har gått SM i fälttävlan, där han vunnit! Han har även gått inomhus-SM i hoppning och kommit på andra plats. Dizneys sista tävling var en Medelsvår A. På framridningen var han jättehingstig och brakade in i hinder och skrek och slängde sig åt olika håll, men när han väl kom in på banan skärpte han sig ordentligt och vann hela alltet! Men nu är han pensionär från tävlingar och får gå på Ledholmen och mysa och vara med på mysiga skogsturer. Men jag ska inte säga att vi är några skogsmullar ( om man nu kan vara något annat på Ledholmen haha) för tanken är att jag ska lära mig mycket av honom, för han kan ju jättemycket, och jag vill verkligen träna! 
Dizney är pigg och glad och verkligen jättemysig att rida! Han kan vara lite pigg och på, men han lyssnar DIREKT man vill något! Han är känslig för hjälperna och gör jag rätt, då gör han rätt! Som sagt, en häst jag kan lära mig av! Och Dizneys galopp är helt underbar! Första gången jag galopperade på honom tänkte jag bara: Galopperar han verkligen? Det känns som att sitta i en gungstol!
Och det är så det känns, som att sitta i en gungstol! Dizney är jättesöt och jättefin och alldeles perfekt! Jag älskar honom!

 

Min logga:)


Bilder från ridningen

skogen
jjjjjgggggggg
fffffffffuuuuuu
                                                                                                   j

Ridningen idag:D

Det blev inte så mycket ridning idag, bara skritt ett varv på travbanan. Men ibland är det mysigt det med! I alla fall så red jag Julle och min kompis Erica red Dizney, det var skoj skoj! Båda hästarna skötte sig fint och Julle var riktigt pigg eftersom han vilat igår! Söta ponnys, det gillar vi! Sen mockade jag bara snabbt innan Dizney fick sin kvällsmat. Träffade Hanna och Josefin också, och det verkade mysigt att tolka! Och btw, Elin kommer hem ikväll så ni lär få ett inlägg av henne inom ett dygn haha!
Bara två dagar kvar till Göteborg! Jag längtar jättemycket, och jag har kommit på lite fler grejor som jag vill köpa, bland annat ett nytt kedjegrimskaft. Dessutom har vi fått en ny byrå i sadelkammaren av mina föräldrar, det är nice:)! Det kan nog bli en bra fika-byrå haha! 
Imorgon lär det väl bli pumpa-rundan, men vi får ju se:). Dizney och Julle (och Erica haha) ska i alla fall ha en stor puss efter dagen!


lovisa lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!


fotoshoot i skogen

Tog som sagt med mig kameran idag till stallet för att fota Gilbert och Josse! Vi traskade ut i skogen och underlaget på vägarna där har blivit riktigt bra efter att någon snäll person har plogat och att det har kommit en lager snö ovanpå. Här kommer ett litet smakprov och sen lägger Josse också in lite bilder. För er som undrar så använder jag mig av en Canon EOS 400D tillsammans med ett Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS objektiv.

ute i snööön

hanna lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!


Snabb uppdatering..

Tänkte bara skriva lite snabbt här innan stallet. Så himla skönt att ha hästen nära (ca 5 - 10 min med cykel). Det blir nog ridning idag, skogen är helt okej fast dom får snö styltor. Hanna skulle ta med sin kamera så kanske blir några vinterbilder ikväll. Ha det bra!

i snöön
Bild på min bebis när vi fotade ponnyerna lösa i paddocken för några veckor sedan.
                                                                                       josefin lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!


mina mål 2010

Även fast snön fortsätter att ösa ner så känns det för första gången som att tävlingssäsongen äntligen börjar närma sig. Under vintern har vi tränat på som vanligt och det känns som att Skottlight har fått en riktigt bra grundkondition. Nu när vi har kommit en bit in på året känns det som ett bra tillfälle för att sätta upp nya mål inför den kommande tävlingssäsongen!

  • Hästen ska få vara frisk och hel
  • Att vi ska komma till start minst 10 gånger
  • Sänka rekordet ytterligare några sekunder
  • Vinna något lopp

Det känns väldigt viktigt att ha detta bakhuvudet så att man inte tappar motivationen för det man håller på med. Överlag så hoppas jag på att vi kommer få en rolig och mer framgångrik säsong jämfört med förra året! Ska bli riktigt kul att se hur vi kommer att utvecklas under året och om vi lyckas nå våra mål.
 Lägger även in häststatistiken från 2009!


häststatistik från 2009

hanna lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!



En lista..

Showjumpers lista! lånad av: http://michaelaochzipp.blogg.se/index.html

Brukar du vara nervös när du ska tävla?
Inte längre, var jättenervös i mina första tävlingar men släpper mer för varje gång.

Rider du hoppning eller dressyr eller fälttävlan?
Tävlat mest hoppning men rider alla.

Har du hästen hemma eller inakorderad?
Inackoderad

Var brukar du köpa din ridsaker?
Jätteblandat, kan inte säga en.

Vilket är ditt favorit märke när det gäller utrustning?
Glen Gordon, Lamicell och Treadstone.

Vad hette din första häst, eller sköthäst?
Indy var väl det, medryttar häst.

Hur högt har du hoppat?
1,15 kanske?

Vad hette den första hästen/ponnyn som du trillade av?
ingen aning, någon shettis på ridlekiset antagligen.

Vad hette den första egna hästen/ponnyn?
Gilbert Grape
(nuvarande)

Hur gammal var du när du satt till häst första gången?
4 kanske?

Havre eller färdigfoder?
Havre till Gilbert, men det beror ju på vad hästen behöver.

Har du radio i stallet?
Japp

Om egen häst bor den i lösdrift eller stall?
Stall

Vad är det för färg på stallet?
Tegel? innuti är det brunt

När red du barbacka senast?
oj... det var rätt längesen 

Har du fött upp någon egen häst?
nej

Brunt eller svart läder?
Svart, passar till allt typ

Bling eller retro?
hm, jag tycker inte om jättemycket blingbling men det är nog mer åt det hållet.

Vad är finast? Välansat eller vildvuxet?
Välansat, kort klippt man ska det vara.

Föredrar du ridstövlar elelr skor och shortchaps?
Ridstövlar lätt

Vad är din hästs smeknamn?
haha, oj. Det är många, säger väl mest Gilbert annars Gibbs, panni, gibbimanni, bebis sen massa andra som bara dyker upp i huvudet haha.

Har du vunnit någon tävling? Vilken gren?
neeeej.

Har du ridit med pessoabett någon gång?
ja, rider på det emellanåt.

Rider du med pad?
nej

Har du en utprovad sadel?
inte av sadelprovare nej.

Vad har du för transport?
En Trane tror jag det är...

Favoritfärg på häst?
stickelhårig fux hehe. Nej men jag tänker inte så mycket på färgen ju, men gärna något annat än brun.

Vilket är ditt bästa fynd och vad kostade det?
Mina benskydd från Börjes. Jättebra verkligen, fick skydd runt om för 80 kr! Annars min magplatta från Treadstone, 400 kr begagnad (bara lite andvänd inte alls sliten) kostar 1000 ny.

Tror du på myten att fuxar har skarpare temperament?
nej det tror jag inte

                                                                                                josefin lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!

Bästa smörjmedlena!

Jag vill bara skriva att jag har den bästa sadeltvålen i världen! Den kostar 89kr på Hööks.
Och det bästa läderbalsamet som finns är Dream Cream, som jag faktiskt inte vet var man köper. Men jag tycker i alla fall att alla borde köpa de här grejorna, de är i alla fall värda lite reklam här!


Bästa sadeltvålen! 89kr på Hööks:)

Här har vi Dream Cream. Vet ej var man hittar den eller vad den kostar, tyvärr.

lovisa lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!

Ledholmen idag

Idag red jag och Hanna ut. Det var skoj och hästarna skötte sig fint! Dessutom är Dizney klippt nu, tänkte lägga in en bild på hur det blev:)
Jag har kommit på att på Ledholmen är det Josefin säger mest "I love you Gilbert", det Elin säger mest är "Ja, ooh....", det Hanna säger mest är " Du e så sööt!" och det jag säger mest är "Förlåt att jag är sen!"! Hahaha detta stämmer faktiskt ganska bra, även om man frågar mina kära vänner!

Dizney före klippningen                                                                              
Dizney före klippningen:) Om ni undrar så har Hanna ritat där hon ska klippa:)
 Efter klippningen
Dizney efter klippningen! Visst blev fint?!
                                                         
lovisa lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!

Exklusiv Schabrak

Vi har lyckats hålla igång bloggen en ett helt dygn nu, det är nästan värt medalj haha.

På lördag är det som dom andra skrivt Göteborg horse show för vår del! Jag tänkte köpa ett nytt tävlingschabrak då och funderar mycket på ett från exklusiv horse wear. Dom har många olika modeller och fäger, man kan också få sitt schbrak broderat så jag tänkte brodera mitt namn också. Kolla deras hemsida: www.exklusiv.se, dom har massor av andra saker som ländtäcken och annat.

josefins inlägg  josefins inläggjosefins inlägg

Detta är mina 3 favoriter, det vita är väldigt fint men kan bli lite tråkigt med vitt om man har vita ridbyxor och tröja.. Det gula är gillar jag skarpt eftersom gult är min favoritfärg, men kanske lite för mycket utstickande ibland? Det blåa är också riktigt fint, passar till det mesta också, men jag hade liknande färger på mitt förra tävlingschbrak så vet inte riktigt..

Men något av dom blir det nog, måste bara komma över min beslutsångest haha.
                                                                              josefin lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!


Julle:D

Har gjort en liten bild med Julle på, dock är den lite suddig! Men jag gillar den ändå!
Har gjort en liten bild med Julle på, dock blev den lite suddig. Men jag gillar den ändå!:)
lovisa lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!

Göteborg Horse Show

Jag har aldrig varit där. Men nu äntligen ska jag dit! Jag längtar! Jag ska shoppa mycket till min söta
ponny också!
Dizney när han kom.
Saker som jag ska köpa:

Pannband
Schabrak
Ett till Schabrak(hela teamet ska ha likadana men i olika färger, och med våra namn broderade haha)
Spöhållare


Hmm ja, nu kom inte jag på mer som jag vill köpa, men det kommer säkert! Lite meningslösa grejor men jaja!
lovisa lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!


Give us some lööve..

.. genom att följa oss med bloglovin'

alla ska föööölja oss
http://www.bloglovin.com/blog/1524242/ponnyteam?claim=32mav4ywxv6">
kliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiicka hääääääääär ovaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

                                                                   josefin lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!


Sånt här gillas..

Ola Salo uppträder i röda Tretorn advance.

i röda trettttooorn

Kanske ska börja gå med mina i skolan och så vanligt? Som Hanna sa; Kan Salo så kan du! Kanske något att tänka på...

                                                                          josefin lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!


inköpslista

Nu i veckan intar äntligen Göteborg Horse Show Scandinavium och självklart är vårt ponnyteam på plats! På lördagen kommer vi alla att vara där för att spendera våra väl ihopsparade pengar på hästprylar och annat nödvändigt, hehe. För att man inte ska tappa kontrollen helt så kan det vara smart att göra en lista på vad som behöver inhandlas så här i förväg!

Här kommer min lista:

lista till gbg

  • Pikétröjor
  • Stallboken 2010
  • Kingsland regnjacka (nån har snott min Fjällräven?)
  • Fårskinnsludd
  • Grimma
  • Naturborstar
  • Tretorn ridskor (så att mamma blir glad)
  • + en massa andra småsaker som jag kommer komma på i efterhand

hanna lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!


Ponny-OS?

Haha jag tycker att vi borde ha Ponny-OS på Ledholmen! Vem håller med?
Jag menar, så fort snön är borta så kan vi ju sätta ner hinder på travbanan och tävla om vem som kommer snabbast runt! Haha hade i alla fall varit sjukt roligt! Sen kan vi filma det och så kan vi skicka in det till SVT så kan dem visa det i stället för hockey! Och Hanna får vara domare eller nåt eftersom hon inte rider:D!Tycker jag är en bra idé!
lovisa lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!

update; Josefin är med så ni kan ju förbereda er på 2:a och 3:dje plats Lovisa och Elin, hehe...                                      
       

I Josefins stall garderob...

Idag blev det ingen ridning för min del så jag passade på att smörja klart alla mina lädersaker. Sedan tänkte jag visa min garderob som precis är nystädad av allas vår pedant Elin (det är jag tacksam för).

till i josefins garderob
Klippte ihop 3 olika bilder så blev lite ojämt.

Överst har vi en fårskinns vojlock, fårskinnsnosludd, min gamla hjälm och mitt föredetta tävlingsschabrak.
Under hänger mina välanvända läderstövlar och sedan tretorn stövlarna. På dörren hänger mitt träns, mitt äldre träns och min hjälm, bredvid hänger också några bett och en nummerlapp.

I översta lådan är det pälsglans och flugmedel i en hink och sedan en hink med smörjgrejor och hästgodis (hur det nu hör ihop Elin?) Framför där ska back on track ryggvärmaren ligga men Gilbert hade den på när jag fotade skåpet. På kanten hänger 2 par sporrar, (hemma sporrar och tävlingssporrar). På sidan finns mina spön fast dom syns inte på bilden, ett ponnydressyr spö, 1 allround, 1 dressyr, 1 reflex som är sönder och 1 hoppspö som är sönder.

I understa lådan finns där en påse med extra, bra att ha saker och lite annat skit. Sen är det transportskydd bredvid, 2 uppsättningar. Sen är det en bigpack med ett par boots, sadelgjords förlängare och sånt. Sen hänger en häftpistol och min longerlina där med.

Längst nere står ryktlådan och bredvid är där en låda med tävlingsbenskydden och 2 sprayflaskor.
Utan på min garderbob hänger vardagsgrimmor, lädergrimma, extrakedja och en halsförlängare.

Mina täcken hänger i stallet, ländtäckena över sadlarna och dom flesta av mina schabrak är hemma nytvättade.

                                                                       josefin lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!


Min tur nu då:D

Ja nu tänkte jag att det kanske var in tur och skriva eftersom Josefin och Hanna redan gjort det.
Jag började rida på samma shettisridskola som Josefin när jag var 4, dock visste vi inte att vi gått där båda två förrän i höstas. Sen började jag rida på Dalby RF vilket jag inte skulle gjort hehe;). Men när vi kom på att jag inte lärde mig nåt där började jag på Humlamaden:). Där lärde jag mig mycket och det är en tjej därifrån som jag rider för nu. Men efter ett tag blev det för långt att köra och då började jag på det nystartade Gödelövsgården. Där hade jag jättekul, men efter 3-4 terminer stängde de tyvärr. Då började jag rida in shetlandsponnyn Ofelia, och henne red jag mycket. Men det dröjde inte länge innan jag var för stor för henne, och då blev jag skötare på gotlandsrusset Julle. Honom red jag också in och sen tävlade mycket med! Det gick jättebra för oss och vi hade nåt speciellt! Men sen flyttade han. Då tog jag hem den foderhästen jag har nu, Fredriksbergs Dizney:D! Han är jättesnäll men lite hingstig, men är det så konstigt?! Men i alla fall är det tänkt att jag ska lära mig mycket av honom, och det kommer jag att göra!

Ofelia och jag i skogen.

Ofelia och jag på en mysig skogspromenad:)

Julle och jag på kvalitetsbedömningen!
Finaste Julle som jag älskar! Och som dessutom också står på Ledholmen nu:) (Elin rider honom tills ägaren Carina ska börja köra honom eftersom Tyke är opererad)

Dizney när han kom.
Fina Dizney som jag har nu!
-------
Känner att detta blev ett väldigt långt inlägg med alla bilderna haha! Kram!
lovisa lägg detta som din signatur i alla dina inlägg! 


Josefin

Eftersom vi nu lovat er inlägg om oss så ska jag också skriva lite som kan vara värt att läsa, kanske? Jag började rida på shettisridlekis när jag var 7 tror jag. Red där tills jag var 9 sedan ställde vi oss i kö till Staffanstorps ryttarförening. Jag lärde mig mycket där och av Maria (ridlärare) fick jag en jättebra grund. Sedan hösten -07 började vi leta d ponny till mig. Jag kom inte vidare på SR så nästa steg var en egen ponny. Vi provred massvis med ponnyer vissa bättre än andra. Den 28 oktober köpte vi Gilbert Grape (tänker skriva mer om detta i ett annat inlägg). Nu har jag haft honom i 2 år då alltså och han har verkligen varit (och är) en perfekt ponny för mig.

En häst som betyder extra mycket för mig är Indy, ett gotlandsruss som jag red när jag var 9 tills jag var 12 ungefär. Han var så himla bra för mig att utvecklas på, och även om det föll många tårar över den ponnyn så älskade jag honom så himla mycket för allt han lärde mig. Han hade dock problem med fång och tillslut blev det för mycket så han fick åka till hästhimlen.

bebiisen
Jag & Indy år?

En till häst som jag tycker är värd att nämna är Chess, en b ponny som jag red till under sommaren -07. Första gången jag red honom kastade han av mig så jag skrapade upp hela hakan. Trots den dåliga starten så utvecklades Chess något enormt den sommaren. Vi blev verkligen som ett team och han fick också en speciell plats i mitt hjärta.

chessnen
Chess & Jag Sommaren -07.

Sedan har vi då Gilbert. Min bebis, d ponny född 1998. Vi har tävlat tillsammans hoppning lokal nivå, LB och placering i LC+5 och Debutant fälttävlan. Jag hade tänkt skriva ett längre inlägg om Gilbert sen så nu får ni en bild istället.

bebiiisss
Gilbert Grape & Jag, LC i Färs 27 Juni -09.
                                                                                josefin lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!


först ut

Hanna heter jag och har sedan år 2006 tävlat aktivt i ponnytrav. Under mina snart tre år här på Ledholmen har jag hunnit med att ha lika många hästar. Den första var utan tvekan världens goaste lilla shetlands hingst Dalsgårds Indigo som inte riktigt passade som tävlingshäst men var en riktigt bra läromästare trots sin unga ålder. När sommaren kom så tog vi hem ett gotlandsruss sto istället som hade gått som avelssto en längre tid. Ripadals Frimma är den som jag hittils har haft störst framgångar med och hon hade ett fantastiskt löphuvud. Tråkigt nog blev hon allvarligt skadad i ett bakben våren därpå så hon blev skickad på betäckning. Strax där efter fick jag hem valacken Skottlight som jag ska fortsätta att tävla och träna över sommaren.


skottlight på jägers


Brukar även agera hästskötare och fotograf åt det övriga teamet! Går nu sista terminen i nian så vad som händer till hösten gällande skola och hästar återstår att se!

hanna lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!

tjabbatjenahallå


Tadaamdadaam välkommen till Ledholmen Ponny teams blogg!

Mycket snack och lite verkstad men nu har vi faktiskt lyckas göra en blogg! Vi kommer skriva om våra hästar, träningar, tävlingar, utrustnings tips och vanlig vardag för det är nog våran vardag som är mest spännande (tro det eller ej) haha.

Vi ska försöka skriva ut lite om oss innan vi börjar blogga så ni vet vem vi är och sånt. Våran kära Elin är dock i London nu så henne får ni vänta lite på, (den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge).
                                                          josefin lägg detta som din signatur i alla dina inlägg!
hela teamet samlat plus frimma och minus ngra panisar
Elin, Hanna, Josefin & Lovisa


RSS 2.0