Provridning

Jag känner mig duktig. Idag var det andra gången jag trillade av inom en vecka. Fast idag var det inte lika snyggt som i torsdags. Ponnyn jag red idag var alldeles för het och rusade jättemycket. Så där kom vi i 200 knyck på ett helt vanligt räcke (som den dessutom hoppat precis), och visst vi kom lite fel in men inte så mycket. Men ponnyn tvärstannar och jag flyger rakt fram över huvudet på den river hela hindret och landar på andra sidan. Men jag har i alla fall tur när jag trillar av, jag slog mig inte idag heller:).
Efter den mer eller mindre lyckade provridningen åkte vi till stranden. Där var jag med Wilma och Ida<3. Där var några idiotkillar som kastade kottar på oss, först kastade vi tillbaka men sen kom vi på att det var omoget och slutade. Men de fortsatte typ en stund, ändå tills jag sa till de att de inte verkade vara äldre än tre år. Då slutade de:). Hade i alla fall sjukt kul med Ida och Wilma:D<3!




Datorspel

Haha idag har jag spelat datorspel. Ett hästspel. Jag tror det var för 10-åringar typ. Men det var rätt kul ändå.
Nu är det bara en vecka kvar till ridlägret, eller rättare sagt 8 dagar. Jag längtar skitmycket, vet inte om jag klarar så länge till?
Imorgon blir det provridning. I Billinge. Ponnyn ser skitfin ut verkligen! Hoppas att det är något:). På måndag är det också provridning. I Malmö. Den ser också superfin ut, men är tydligen en humörshäst;).
På tisdag ska jag provrida en ponny som heter Magic Star för andra gången. Blir på Malmö Ridklubb. Den var fin:).
Jag har varit duktig och varit ute och sprungit idag. Jag tänker börja springa 2-3 gånger i veckan för att få upp konditionen lite. Det behövs för ridningen känner jag;).

 


Midsommarafton!

I dag har jag bara slöat. Snart ska jag gå ut med hunden, sen drar jag till mina kusiner för midsommarfirande.
Glad midsommar:D!



Red 3 hästar idag

Idag så red jag 3 hästar. Först red jag Skottlight i skogen:). Hanna cyklade med. Vi tränade lite monté. Skottlight var superduktig och kutade på som bara den! Totalt på hela rundan så fick vi tre galopper, varav minst en var för att han ville framåt och inte en "mesgalopp". Sen lyckades jag ta ut den energin i traven i stället, och då blev det jättebra! Hanna hängde knappt med hehe. Efteråt svampade vi av honom för han blev så svettig i det härliga sommarvädret:). Hanna har bilder, men jag har inte fått dem än.
Den andra hästen jag red var en jag provred. Bonnigare ägare har jag aldrig varit med om:S! Jag tycker vanligtvis att Genarpare är bonniga, men de är riktiga stadsmänniskor jämfört med den där gubben! Hästen var dessutom 10 år och det den kunde bäst var att galoppera snabbt fram och tillbaka på ett fält. Knappt kunde den göra en volt i den storleken jag ville om den skulle vara inåtställd heller. Så det ska jag i alla fall inte ha!
Den sista hästen var också en jag provred. Vi körde iväg från där den stod för att testa den. Gissa vart?! Jo, till Lisen Bratt och Peder Fredricssons gård:D! Där var skitfint! Jag kände mig tvungen att testa underlaget hehe, så jag trillade avxD! Men jag gjorde i alla fall det i en graciös sväng över hästen och landade på fötterna med tyglarna i handen:P! Jag bara skrattade! Haha förutom det så gick det bra, en sperfin ponny verkligen! Ägarna sa att de tyckte att jag var duktig och passade bra ihop med hästen, men jag tyckte att det var lite för het;).
Så jakten på MIN ponny fortsätter hehe, nu har jag provridit 13 stycken hästar totalt med ett antal till inbokade! Vi får väl se hur många det blir!




Träning & vinterpäls

Eftersom det har varit rätt varmt nu på dagarna har träning av hästar förflyttats till senare på kvällen eller tidigt på förmiddagen vilket är himla trevligt. Man har hela dagen på sig att sega sig och sedan behöver man bara fixa maten till ponnyn innan man drar ut på en träningsrunda. Idag blev det ett lugnare pass nere på travbanan och Skottlight var fin och framåt. Myggantalet där nere är dock större än vad det är i skogen så det var ju ingen riktigt höjdare att skritta fram och av.

En annan sak som jag börjar irritera mig på är att ponnyn inte verkar vilja släppa greppet om vinterpälsen. Bilden här nere är tagen nu i veckan och visar hur den fortfarande hänger sig kvar. Är nog inne på min sjätte ryktsten nu (den femte åt fåglarna upp). Är bara jobbigt att den inte ramlar av då det blir mycket varmare och tar längre tid att torka. Han har fått b-vitamin i sin dagliga dos betfor ett tag nu så lite mer borde den släppa tycker man. Kommer ihåg att han hade kvar sin vinterpäls när jag fick honom i juni förra året, men har ändå för mig att den ramlade av rätt fort. Antingen är han bara en riktigt seg "pälsfällare" eller så jävlas han bara med mig, haha

ss
gissa om jag ångrar att jag inte inte gjorde en helkroppsklippning i vintras!

hh




Nice dagar

De här två dagarna - tisdag och onsdag - har varit jättenice! Jag sov ju hos Ida, och Wilma var också med (mina kompisar):). Vi hade jättekul och hittade på en del galna grejor, igår badade vi jättelänge i Idas pool och åt på BK på kvällen innan vi såg New Moon. Idag hoppade jag i poolen med vanliga kläder på.
Haha trots allt Josefin berättat om New Moon tyckte jag faktiskt att den var bra:). Dock tycker jag att det som stod i tidningen idag, att vissa tjejer svimmat på Twilight Fan Event, ändå var väldigt löjligt. Men jag är ju en nööörd;)!







Duktiga vi

Jag och Josefin var precis ute och sprang i skogen. Det var duktigt. Och faktikst skönt med;). Vi har bestämt oss för att vi ska bli vältränade.

Snart drar jag till min kompis Ida, ska sova där:). Hennes kompis Wilma ska också vara med så det ska bli kul! Kommer väl hem någon gång imorgon eftermiddag, vid halv fem kanske?

I alla fall så blev det inget av med att kolla på häst idag. Ska kolla på en annan på fredag istället:). Den ser skitfin ut, står i Billinge, av alla ställen haha. Det ska bli spännande!

 


Jag♥Josefin

Här kommer en bild från idag, väldigt gulligt! Jag och Josefin ska gifta oss i hennes slott på Irland imorgon!♥


Kompis

Gilbert fick en ny kompis i hagen idag haha, det lilla fölet som alltid rymmer rymde idag in till Gilberts hage. Så söta var dem!




Vi är bääääst;D

Idag så gick jag först en lååång runda med min hund Goliat och min (andra) kompis Josefin och hennes hund:P. Vi var ute på Risen och i skogen och gick.
Sen cyklade jag till Ledholmen hehe. Hanna och Josse var ju också där;). Kändes som jättelänge sen jag träffade dem eftersom jag inte är där varje dag nu. (Jag vet att jag är tjatig hehe.) Först gick vi in stallet för att ta ut massa dåligt hö. Höet satt svinhårt fast så vi fick allt kämpa för att få loss det hehe. Vi var superduktiga och tog ut så mycket som 9 överfulla kärror. Men allt detta gjorde vi bara för att David sen skulle komma ut i stallet och säga till oss att vi inte behövde göra det. Så allt det gjorde vi i onödan-.-.
Men i alla fall, när vi sen satte oss i sadelkammaren och tog fram det vi hade tagit med oss så kändes det som en välförtjänt fika! Vi åt kakor och massa bullar och drack flädersaft. Såå gott det var!!!
Sen diskuterade vi en stund om Josse skulle dra ut i skogen eller inte, och vi kom fram till att hon och Gilbert skulle ta en liten runda och jag skulle cykla med. Men sen kom vi ut och såg att det regnade. Då blev dem planerna avblåsta. Istället ställde vi oss i det lilla stallet med fölgrejorna och kollade på Gilbert och fölet som rymt in i hans hage, som vi redan hade ställt över i rätt hage en gång, men det hade gått tillbaka igen. Efter en stund rymde det tillbaka till sin mamma igen. Då hade det slutat regna så vi gick ut och satte oss på staketet istället:). Vi kollade på Skottlight, som har fått flytta in i Dis hage. Han är nog lite kär i henne tror vi. Vi satt och pratade en stund innan jag och Josefin kände för att plocka fram vår musikaliska talang och sjöng Love Story. Hanna blev nästan tårögd! Sen blev jag tvungen att sticka hem, och sitter jag i vardagsrummet där min bror kollar på fotbolls-VM. Det är tydligen Spanien mot Honduras. Någon i publiken höll upp en banderoll där det stod:
Xavi!
I'm single!
HAHAHAHAHAHA jag är lättroadxD!



blogg lusten = noll

Jag har inte bloggat på ett tag som ni säkert märkt, har inte haft lust till det helt enkelt. Men tänkte skriva ett inlägg nu så ni vet att jag lever iallafall.

Gilbert mår också bra, han går ute nu på nätterna och har det bra i en egen hage. Ridningen funkar okej, vi hade en svacka några dagar när Gilbert inte riktigt vant sig vid värmen och så.. Men nu dem senaste dagarna har han varit superfin. Vi hoppade lite hemma för någon dag sen så tog Hanna lite bilder:



Träningarna för Catrin på torsdagarna i Granelundshallen fortsätter och jag rider Gilbert som vanligt nu under sommaren, möjligtvis kommer han få en vilovecka om vi ska åka på semester.

Sen var vi på tävling i Stävie precis innan min lilla blogg paus. Och Gilbert skötte sig jättebra! En rivning i omhoppningen i LC och dubbelnolla i LC+5 precis utanför placering.. Hanna fotade såklart:



Tyvärr hände det lite annat som bara gör mig så himla lack att jag inte ens vill tänka på, det så vi ska ta det lite lungt nu med tävlingarna och komma igen sen till hösten igen.

Jag tänker nog inte börja blogga varje dag igen, men kan försöka skriva iallafall 1 gång i veckan.


Ledholmen idag:D

Jag ska nog dra bort till Ledholmen i eftermiddag, beror lite på om Josse ska vara där då;). Man får ju ha nånting att hitta på även om man inte har häst.
I lördags provred jag två fina ponnyer som jag ska testa igen, och en av de blev jag typ förälskad i! Vet inte än när jag ska åka och titta igen, men jag hoppas att det blir snart!
Imorgon ska jag provrida en annan ponny, alltid lika spännande:). Sen åker jag till min kompis Ida i Höllviken och ska sova där:D! Hennes kompis Wilma ska också vara med, det ska bli jätteroligt! Det är ju bland annat de två som jag ska på ridläger med på AW om två veckor:P. Det är vecka 27, så då kan ni inte räkna med några blogginlägg från mig;D! Evelina ska vara ungdomsledare och det ska också bli sjukt roligt! Haha guud vad jag längtar!
bello
Bild på mig och min fina ridlägerhäst Bello från förra året:). Jag har varit på AW två gånger innan:P.



Underlag

Såg på en kompis bilddagbok att diskussionen om underlag i boxen kommit upp. Tänkte skriva vad jag tycker;).
Jag tycker att spån är bra om man har en "allergisk" häst. Tycker med att det ser bra och fräscht ut när man lagt in nytt spån och jag tycker själv att hästarna står bra på det. Sen är det ju jobbigt att mocka i men det är en helt annan sak;).
Halm är fluffigt och skönt och det blir luftigt. Det är bra också för att då kan hästarna stå och tugga på något hela tiden. Fast har man en häst som äter HELA tiden blir det kanske inte så bra. Men har man halm så gäller det att man inte har för tunnt, för tänk själv hur det trycks ihop när en 500 kg tung häst lägger sig på det;). Sen blir det lätt att man tar ut för mycket ren halm om man ska mocka lite snabbt. Är ju inte heller bra om man har en allergisk häst.
Det var just de här två sorterna som den här personen tog upp, så det var de jag skrev om med:).
Sen tycker jag att det här nya, halmpellets, verkar väldigt bra. Det är ju tydligen väldigt ekonomiskt, och lätt att mocka i. Man får ju ut typ bara skiten och inte en massa rent som med t.e.x halm.
Jag tycker att torv verkar rätt okej med, har inte så himla bra koll på det;).
Ledholmen har vi halm, och det trivs jag bra med. På Lyngby Gård, där jag förmodligen kommer stå till hösten, har dem spån och det tror jag säkert kommer bli bra. Jag tycker själv bäst om halm och sen spån:).
Ja haha det var mina åsikter:P.

På Ledholmen, Skottlights box:)



resultat

blev en riktigt skön kväll på tommelillas travbana i onsdags. först ut var dis som hade det lite svårt för att vända och volta i min sulky på den lilla banan men så fort vi kom iväg så skötte hon sig hur fint som helst. hon gick ett helt felfritt lopp på den fina tiden 2.10,8 och kom precis utanför placering. var ju vårt första riktiga lopp tillsammans så är egentligen bara glad över att vi lyckades komma runt, den fina tiden blev bara som en kul bonus.

dd


sedan var det skottlights tur som gick ut i ett väldigt chanslöst lopp, tråkigt nog. han stog längst bak med snabbare hästar framför sig så det var bara att försöka gå runt felfritt och hänga de andra bara. tyckte att han klarade det fint (trots att han fick två galopper) och kom in i mål på en femteplats. tiden blev 2.17,9 vilket jag kanske inte är lika nöjd med, men vet också att han inte riktigt gillar den banan.


ss


hh




Ingen häst - än.....

Har fortfarande inte hittt någon häst, drygt-.-! Jag har provridit åtta stycken, men ingen har känts rätt så får väl leta vidare;).
Har helt plötsligt blivit en total boknörd, mer än innan. Och DET säger mycket!
Var som Hanna skrivit hästskötare åt henne i onsdags, nice:P.
Har inte bloggat så mycket på sista tiden, eftersom jag inte har någon häst. Det är därför inläggen blir rätt dryga när de väl kommer;).
+ i kanten till Hanna som håller igång bloggen så bra!




kvällstrav

tävling på tomelilla igen och håller tummarna för att vi inte ska hamna i nån bilkö som sist. vi har med båda hästarna till start och lilla lovisa som jag inte har träffat på sjukt länge!

skriver om hur det gick när vi kommer hem!


ss


hh




del 2

här kommer bilderna från jägersro! resultatet blev som ni vet ett godkänt kval med dis och en femteplats med knutte som också fick en sjätteplats i montéloppet. blev inte så jättemånga bilder eftersom det började regna, men lovisa var så duktig med kameran! :)

dd


dd


ss


ss

hh



del 1

eftersom jag inte har skrivit om hur det gick sist när vi var på tomelilla gör jag det nu och delar upp bilderna därifrån och från jägersro i två delar!

 det började så sjukt dåligt, vi fastnade i världens bilkö på vägen mellan sjöbo och tomelilla för att det skulla vara nån jäkla gratiskonser på tosselilla! vi stog  så tillslut fick jag och lovisa nog så vi gick resten av vägen till tomelilla. såklart så skulle vi starta i det första loppet men tack vare schyssta funktionärer väntade de in oss.

 när väl släpet kom var det bara att slänga ut stackars knutte och slänga på honom alla grejer och sedan in på banan. de hade stått i den där bilkön i ca 1 ½ timme men eftersom ponnyn är en tuffing så hängde han med skitbra under loppet och kom in på en femte plats och tiden blev 2.20,5. till det andra loppet hade han blivit rätt less på alltihop och blev oplacerad på 2.20,2. vi hade också dis med oss som skulle gå sitt första lopp hos oss med blev tyvärr diskad. båda hästarna fixade ändå den sega bilresan väldigt bra och de skötte sig fint under hela dagen så är väldigt nöjd med resultatet.


ss

dd


ss

hh




I miss you<3


Jag saknar min älskade Julle JÄTTEMYCKET<3! Världens bästa ponny!



sommarlov

då var grundskolan över och vi har ett helt sommarlov framför oss, elr två månader och en vecka för att vara mer exakt. för er som undrar så har jag sökt in på helsingborgs ridgymnasium med inriktning djursjukvård som första val och har kommit in preliminärt.

min efterlängtade laptop kom här i veckan så nu är mitt liv komplett igen haha. nu kan jag äntligen lägga in bilder från kameran och redigera som vanligt i photoshop vilket gör att jag äntligen kan slänga in lite nyare bilder i inläggen. en bildbomb från de senaste tävlingarna kommer lite senare under dagen!


ss

lika snygg som alltid! 
ponnyn fyllde dessutom 11 år igår och ska få en massa godis & pussar i efterskott eftersom jag inte riktigt hann med det igår




hh


Skolavslutning

Idag var det skolavslutning. Först gick alla in och satte sig. Sen kom niorna, däribland Hanna och Josefin. De gick in mellan lasersvärd till Star Wars-musik. Wiie:D! Det var kul:). Sen sjöng F-2, sen treorna och sen fyrorna. Sen kom de till den hemska punkten i programmet där vi femmor måste sjunga. Så 5a och 5b gick upp på scenen. Vi skulle sjunga Our Last Summer och Flaggan Vajar På Sin Stång. Det gick faktiskt bra, för en gångs skull:). Sen skulle rektorn hålla tal och för en gångs skull sa hon något vettigt; Att hon visste det var tråkigt att lyssna på rektorns tal och att hon inte skulle prata mer. Sen sjöng niorna, Don't stop believen'.
Så nu har jag gått min sista dag på Genarps Skola. Det är ju inte bara Hanna och Josefin som ska byta skola nu, utan jag med. Jag ska börja på en skola i Lund till hösten.

I brist på något bättre att blogga om, eftersom jag inte har någon häst;), så fick det bli ett inlägg om skolavslutningen.
Så, Hejdå Genarps Skola!




Datornörd

Idag var det helt nice i skolan, först hade vi 5-kamp med 6 grenar och sen kollade vi på film! Mitt lag vann 5-kampen och filmen vi såg var Harry Potter och Hemligheternas Kammare, kan det bli bättre?! Jag äääääälskar Harry Potter haha;D! Sen i 5-kampen så efter en grej som vi hade vattenflaskor i blev det typ vattenkrig! Alla tyckte det var skitkul utom Henke haha, min lärare.
Känns tomt nu utan Dizney. Vad gör folk utan häst egentligen? För nu har jag ingen aning om vad jag ska göra, jag sitter bara och ruttnar framför datan hela eftermiddagarna.
Blir ändå lite hästar till helgen, för på söndag ska vi köra upp till Halland och provrida ett par hästar:). Hoppas där finns någon fin! Där är en som ser riktigt fin ut, hoppas bara att den är lika fin;).
På onsdag blir det också en del hästar (och även slit hehe) då jag ska vara hästskötare åt Hanna som ska tävla på Tomelilla Ponnytravbana. Det ska bli roligt, alltid lika kul med Hanna & hästar ju!

Tycker att alla borde läsa denna bloggen med, det är Evelinas blogg, som är väldigt bra och rolig att läsa:).  http://evelinablomqvist.blogg.se/


Och btw, imorgon är det skolavslutning och sen blir det ett lååångt härligt sommarlov, även om vädret inte är så himla somrigt just nu;).


Lägger upp en bild från förra sommaren/hösten med, när jag hade Julle<3.






det går för fort

känns som att tiden bara rinner iväg nu för tiden. har bara en vecka kvar av grundskolan och sedan börjar sommarlovet som bara kommer att rusa förbi. tänk liksom, igår var det exakt ett år sedan jag hämtade skottepojken och jag kan inte fatta att det redan har gått ett år. trots alla motgångar som har gjort att man bara vill lägga av ibland har det i slutändan visat hur mycket som han betyder

 planerar att lämna tillbaka honom nån gång till hösten då jag tråkigt nog inte kommer ha möjlighet till att ha en "egen" ponny när jag börjar gymnasiet. även om all tid kommer att fyllas upp utav pendling och andra saker kommer det att kännas så otoligt tomt utan en ponny att cykla upp till om dagarna.

får försöka att inte tänka på det så mycket och göra den sista tiden tillsammans så bra som möjligt. vi har ju trots allt hela sommaren på oss!


ss

bilden är tagen för precis ett år sedan. stackars knutte hade blivit söndertuggad av en viss tyke, men var lika snygg för det!


ha


Duktiga jag & Hanna

Idag red jag inte, ryktade bara. Ryktade Dizney i en halvtimme. Var mysigt även om han slog med huvudet hela tiden för flugor;).
Jag och Hanna har varit riktigt duktiga dessa två dagarna. Igår städade jag mitt skåp och packade till Dizney. Jag hjälpte även Hanna att städa Carinas skåp, och Hannas eget. Idag plockade vi undan lite onödiga grejor i sadelkammaren. Eller idag var det nog mest Hanna;).
Blir tomt utan Dizney, men förhoppningsvis kommer där ju en ny ponny snart. Någon som vet någon fin till salu? Minst 146 cm i mankhöjd, grov, som äldst 12. Ska vara snäll såväl som tävlingsponny som skogsmulle:).

Känner att det blir väldigt korta inlägg från mig, men jag vet inte vad jag ska skriva om. Några förslag?







Skitkass

Jag vet, jag har varit superdålig på att uppdatera, verkligen! Men han haft skitmycket att göra med läxor och städning och provridning och Dizney och allt!
Men nu är det i alla fall så att på söndag åker Dizney på bete, och då kan jag ägna mig helt att att leta häst. Tråkigt, Dizney är ju så fin, men jag tror det bästa för honom är en stor grön hage! Ska provrida två hästar imorgon, ska bli spännande:).
Och tänkte bara skriva det, Julle är såld och har flyttat tyvärr. Kommer sakna honom supermycket!

Och vilken kändis man blivit helt plötsligt ju! Hahaha jag blev helt chockad när Josse messade mig att den bilden var med i Ridsport, jag har fortfarande inte själv sett det!


 

Lite bilder!

Idag i stallet red jag bara ''Denise-rundan'', en skogsrund på ca 30 min. Gilbert kändes hyffsat pigg och glad, blir vila för honom imorgon sen tävling på lördag!


Gilbert i hagen, han har fått på sin flughuva nu och börjat gå utan täcke, är ca 20 plusgrader här nu på dagen.


Fick ridsport idag av pappa. Och titta vad man hittade där hehe, Lovisa och Dizney på bild (längstbort på bilden)!

dagens vill ha

tack vare det soliga vädret blev jag påmind om att det faktiskt är juni och att det är dags rota fram sommarkläderna till stallet. kom samtidigt på att jag saknar en snygg keps till samlingen och snabb som jag är har jag redan hittat en. kingslands nya kepsar för 2010 är defenitivt ett alternativ, ligger dock på ca 200 kr så vi får se. en keps ska jag i alla fall införskaffa, hur skönt och praktiskt är inte det liksom?
 

kk



ha




jacson vs kingsland

Jag köpte mörkblåa stövel strumpor (show socks, 3 pack 200 kr) från Kingsland på Göteborg horse show i februari. Riktigt snygga och sköna. Har hört mycket om att dom inte håller bra osv. men det enda som hänt med mina är att jag fått ett pyttehål nere vid ankeln på det ena paret/strumpan.

Sedan köpte jag ett par röda stövelstrumpor från Jacson för knappt 100kr (2 pack, rea) för jag ville ha röda + testa om det var sämre/bättre kvalité på dessa än dom från Kingsland. Dessa fick hål tredje gången jag använde dom och då inte ett litet hål iheller utan ett stort hål som bara växer. Men ett + till dessa strumporna är att de finns i roliga färger!

Sen visst att jag kan ha dragit emot Jacson strumpan någonstans så att den maskade sig men jag tycker endå Kingsland strunpan är bättre och mer värd sitt pris eftersom den har hållt bättre!



RSS 2.0