Veckan:)

I måndags red jag och Elin ut igen. Vi red först en liiten runda på Risen, sen red vi bort mot Skoggårdsbacken. Där på andra sidan vägen hittade vi några däck och någon bom, så vi satte upp hinder och hoppade lite:). Det gick bra! Sen red vi en lång runda som slutade vid Vattenmöllan, på något ställe fick vi rida genom Höje Å. Det var inga problem, när Julle väl var i vattnet;). Någon gång var vi mitt ute i skogen med bara en pytteliten stig, men vi hittade på en massa grejjor som fick oss att låta som världens optimister! Och det gick ju bra och var skoj, så varför inte:P?
I tisdags red jag inte, jag smorde bara sadeln. Och tvättade sadelgjord och stigbyglar och också:). Känner mig faktiskt duktig!
Igår hade jag dressyrträning på Humlamaden:). Vi trände lite öppnor:). I början var Dizney lite seg, men mot sluet gick allt jättefint:D! Var riktigt nöjd med honom (och mig själv hehe), han är mycket mjukare och så nu när han blivit riden och tränad lite.
På söndag händer en spännande sak för mig, men det får ni se då:)!




Cowboys på hjortjakt!

I dag red jag med Elin som jag skrev tidigare. Innan dess åt vi marrängtårta, eller ja, mer marrängmos faktiskt. Till det hade vi grädde, banan och chokladsås, till Josefins stora glädje. Det blev väldigt lyckat då Hanna nästan satte sig på Josefins bit och Josefin spillde ut sin hallonsoda.
Sen skulle då jag och Elin rida, och eftersom en grind ut till Risen var öppen kunde vi ju inte motstå att rida där. Så det blev en ganska lång runda då vi fick prova oss fram. På något ställe var där en bro, så där kunde vi inte rida. På något ställe var där lite vatten, det gick vi igenom:). Sen valde vi en väg som vi trodde var perfekt, vi kom fram till en grind som vi kunde öppna, sen till en till som gick att öpnna men den tredje grinden gick inte att öppna, den var låst. Så efter att ha ridit runt i cirklar lite kom vi fram till att det inte fanns någon bra väg tillbaka, mer än den vi kom ifrån. Så vi tog samma väg tillbaka igen;). Vi red med en hand i alla gångarter och var cowboys haha. Det blev bara lite problem när vi skulle sakta av;D. När vi var nära ingången till skogen såg vi en massa hjortar. Vi tänkte att vi skulle vara riktiga cowboyar och valla de. Så vi satte av i full galopp mot de, det var skitkul! De blev jätterädda och sprang åt en massa olika håll haha! Har hästar jaktinstinkt? För både Dizney och Julle satte verkligen målmedvetet full fart mot hjortarna!
Efter hjortjakten red vi hem med uppskruvade men svettiga panisar, nöjda med vår äventyrsfyllda uteritt! 




Tillbaka

Roligt att bloggen är uppe igen nu:)! Alla fölisarna är så söta, upptäckte idag att där kommit ännu ett! Som Elin skrev så föddes det första på Ledholmen i torsdags, jag missade däremot inte fölningen! Ett litet sto blev det, väldigt gulligt!
Ridningen fortsätter som vanligt med undantag från att jag börjat hoppträna också:). Hopptränar i Flyinge, i samma grupp som Josefin och Gilbert:)! Har också varit på fler dressyrträningar som gått väldigt bra!
I fredags var jag och Dizney ute i skogen och grillade korv med en annan kompis till mig, som har sin häst på Lyngby Gård:). Det var supermysigt!
I eftermiddag blir det uteritt med Elin, så se upp i skogarna!





Åka iväg...

Imorgon ska jag och Gilbert åka någonstans. Var tror ni vi ska? Svaret får ni imorgon när vi kommit hem!

 


Hey!

Har hänt ganska mycket ju sen senast kan man väl säga! Träningen har börjat komma igång på riktigt och även trav och hopptävlingar. Kommer även hända lite förändringar inom snar framtid på Ledholmen (fortsätt följa så får ni veta vad..) som säkert kommer bli jättebra. Och alla fölen har börjat födas och komma hit, den yngsta fölisen kom i torsdes men missa fölningen tyvärr. Man kan säga att dom verkligen är söta som socker!
Under senaste tiden har jag och Julle tränat lite på att få honom lite mjukare i sidorna och kunna ställa sig ordentligt i båda varven och göra ordentliga skänkelvikningar. Går bra ibland, beror mycket på vilket humör han är på och hur samarbetsvillig han kan tänka sig att va haha. Josse har också haft en hopplektion för oss i paddocken som gick jättebra faktiskt. Ändrade lite på min sits i galoppen så det blev lättare för både mig och Julle.
Under påsklovet var ju jag och Hanna ensamma i stallet med alla ponnyer, hade väldigt kul och hittade på mycket olika. Var nog i stallet mellan 5-7/8 timmar varje dag. Lite smakprov:
Byggde en egen terrängbana på travbanan och hoppade både Julle och Skottis där.


En dag fota vi både Julle o Skottis sen lekte vi med dom i paddocken och hoppade lite barbacka.

Nu när vi startat om får ni kommentera mer och skriva vad ni vill att vi ska skriva om!





Here we go again

Nu har vi startat upp bloggen igen efter en liten paus.

Jag har fått photoshop cs4 så nu kan vi göra designer och headers igen, den headern vi har nu är tillfällig och inte speciellt fin, fast jag gillar gult haha.

Annars har inte så mycket hänt, Gilbert och jag fortsätter att träna på även om vi har blivit lite diviga sen vinsten ha-ha.

Uppdaterar lite mer senare idag!


RSS 2.0