slutkörda

varken jag eller ponnyerna hade någon ork till att dra ut i skogen så det blev bara lite fix i stallet idag. försökte snygga till boxarna lite mer än vanligt när man ändå hade tiden och pysslade med båda hästarna en stund som sedan fick stå inne ett tag. mycket mer än så har inte hänt, tack och lov haha.

 trodde aldrig att jag skulle säga det här men jag har en sådan fantastiskt träningsvärk (eller vad man nu ska kalla det) i armarna efter gårdagens lopp med skottlight. men jag klagar inte, tvärt om!

nästa tävling är inte förens den 16 juni så den här veckans planering är att ta ett par lugna rundor i skogen och bara ta det lite som det kommer vilket passar oss perfekt!


ha

 


Hoppträning den 28/5

Vi kunde inte åka och hoppträna på torsdagen så vi fick komma på fredagen istället. Blev privat hopplektion för Catrin. Det var skönt att vara ensam även om det blev väldigt intensivt. Kom inte undan med något vilket bara är positivt såklart haha.

Vi började med lite övningar bara för att få igång honom, han är alltid så himla tråkig när man travar fram så vi väckte honom med lite snabba övergångar. Sen kom han igång lite bättre och vi började hoppa över ett plank på en volt. Kom i båda varven sen hoppade vi som i en 8a så han bytade galopp över hindret.

Sen skulle vi då hoppa över planket sen bort till en smal bit mur bara, blev lite trams där från Gilberts sida då han försökte springa förbi varje gång så Catrin la en bom som infångare så gick det lite bättre. Sedan var det som en serie på lånsidan med 2 studs, oxer, oxer. En jättebra övning för Gilbert där han fick lära sig att vara snabb i benen nu när vi börjat fått lite mer tempo på honom.

Ritat en väldigt fin bild på banan som vanligt;

Gick bra han hoppade fint och så, men mina vägar kunde varit bättre, jag måste verkligen titta på hindrena, fick hemläxa på det haha, att titta dit jag ska rida.

Sen så höjde vi lite + bytade håll på banan och det flöt på rätt bra tills Gilbert stannar på andra oxern. Lite lathet bara.. Sen kom vi igen och jag ansträngde mig verkligen för att titta hela tiden och verkligen rida ut och runt honom i svängarna. Kändes jättebra och han hoppade allt jättefint med bra flyt och tempo så vi slutade där!

Är nöjd med honom även om han var lite tramsig på smalhindret men det löste sig ju sen och bytena över hindret kändes riktigt bra emellanåt. Kom ihåg till mig själv; se vägen, titta hela tiden på hindret jag ska rida till. Kände verkligen skillnad när jag gjorde det Gilbert fick bättre balans och jag själv bättre sits.


bra dag på jägersro

blev som väntat inte många timmars sömn innan man skulle upp igen på tävling. först ut var dis som jag skulle kvala vilket var rätt lungt då hon skötte sig så fint i värmningen. var första gången jag körde henne inne på banan så det var riktigt kul att det funkade så bra. vi klarade kvalet på tiden 2.13,5 så jag är mer än nöjd!

dd

 

skottlight som har varit lite off hittils kändes bättre än någonsin. innan start drog vi av honom framskorna och sedan gick han som tåget. han hängde med riktigt bra framme i täten ett tag men fick tyvärr en galopp. vi kom in på en femteplats på tiden 2.15,5 och det måste ha varit den bästa femteplaceringen hitills. är så fruktansvärt glad över att vi äntligen har fått rätt på det och jag tar tillbaka allt ont jag sagt om honom. det här var precis vad vi behövde för att få tillbaka självförtroendet igen.

ss

sista loppet för dagen debuterade skottlight i monté i min träning med vår nya montéryttare lova som red sitt första lopp någonsin. i värmningen såg det riktigt bra ut ända tills hon ramlade av när ponnyn tvunget skulle kasta sig åt sidan, men hon visade vilken liten tuffing hon är och hoppade upp igen och satte fart på honom. förväntade mig ingenting till loppet utan ville bara att de skulle gå runt banan utan att bli diskade vilket det klarade galant! sist in i mål på tiden 3.01,5 utan en enda galopp och med en lycklig unge i sadeln!

det blev en perfekt avslutning på dagen och trots regnet lyckades vi hålla humöret uppe. tack till alla som gjorde att dagen slutade så bra, ingen nämd och ingen glömd!


ha



Dagens + gårdagens ridning!

I D A G:
Var:
Pumparundan

Tid:
ca 60 min

Vad vi gjorde:
Red pumparundan, mycket galopp.

Hur det gick:
Var jättefin i slutet, samlade upp honom ordentligt så han fick arbeta, han blev väldigt mjuk och fin i sidorna. Övade galoppfattningar och övergångar.

Att tänka på:
Mjuk i handen, luta mig bakåt och titta dit jag rider haha.

I G Å R:
Var:
Travbanan

Tid: ca 40 min

Vad vi gjorde: Hade besök från Göteborg så Andrea fick rida Gilbert. Sedan hoppade jag upp en stund också.

Hur det gick: Krävde ju inget av honom idag, han var lite irriterad i början när jag satt upp men sedan gick han fint, fick springa lite och hoppade något litet språng bara.

Att tänka på: inget speciellt idag.


Sötaste ekipaget Andrea och Gilbert (sen jag jättesöt också verkligen ha-ha)
fotograf: viktoria hehe


vi är skitdåliga...

... på att blogga! Ja det har ju varit riktigt dåligt med uppdatering som ni ser! Men alla 3 har haft helgerna och veckorna fulla så det har inte blivit av att man skrivit något helt enkelt.

Men iallafall, Gilbert går bra och vi tränar på som vanligt, var på hoppträning för Catrin i fredags (skriver ett eget inlägg om det) sen som jag skrev innan i veckan eller när det var så ska vi hoppa en LC och LC+5 i Stävie till helgen, ska bli jättekul var ju ett tag sen vi tävlade sist.

Ska försöka skriva dagens ridning och inlägg om hoppträningen nu ikväll innan jag lägger mig, så vi hörs!


fullt ös, medvetslös

varnar för riktigt dålig uppdatering från min sida i helgen. ska upp tidigt imorrn för att dra till liseberg med elin och kommer hem nån gång på natten. sedan blir det upp & hoppa tidigt på söndag för då ska iväg till jägersro med två ponnyer. först ska dis kvala innan tävingarna börjar och sedan ska skottlight gå två lopp av de ena är ett montélopp som såklart är det sista loppet på dagen. tydligen ska det regna då också vilket gör allting mycket så väldigt mycket roligare, eller inte. kommer inte bli mycket till sömn som ni kanske förstår så på söndagkväll ska jag bara ligga på soffan och tycka synd om mig själv haha.


llhh





sweet sixteen

som tidigare nämt började min dator brinna här om dagen, men att den brann upp var kanske lite överdrivet lovisa haha? vet fortfarande inte av vilken anledning den ville begå självmord men den har ju hängt med ett tag så det kanske var dags, vad vet jag. hoppas nu i alla fall att min hårddisk går att rädda och så länge har jag tagit en annan dator som bara duger till att surfa på. en ny dator är på gång, jag ska bara hitta en som fyller alla mina krav vilket kan ta ett tag.

eftersom det här hände dagen efter tävlingen har jag inte haft möjlighet att skriva ut något resultat, men jag lovar det kommer! kan ju säga att det inte höll på att bli av där ett tag men löste sig sedan tack vare hyggliga tävlingsarrangörer!


öö


får också passa på att tacka både familj och vänner för gratulationer och fina presenter under dagen! inte dåligt asså, sexton år och still going strong!



hh


GRATTIS HANNA!

Hanna fyller år idag så alla får gratta henne nu.

Vi gratulerar vi gratulerar ja vi gratulerar våran Hanna idag, hipp hipp hurra hurra hurraaaaaaaa.


världens bästa hästskötar hanna fixar haha, gammal bild från lunds crf sept. 2008?


dagens ridning

Var: Skogen

Tid:
ca 50 min

Vad vi gjorde:
Tänkte klättra men strutade i det eftersom träden i klätterbacken såg ut som att dom skulle ramla när som helst. Så red en runda bara, lät honom galoppera rätt mycket eftersom han vilade igår.

Hur det gick:
Bra överlag. Han har blivit bättre och starkare i vänster galoppen. Blev lite rädd när något träd välte så blev något luftsprång och efter det var han lite spänd haha.

Att tänka på:
armbågarna inåt och luta mig tillbaka...


osmickrande bild på gilbert tagen idag, vet inte varför det blir såna lysande ögon.

Annars så är min dator på gång igen, internet funkar iallafall så ska försöka uppdatera mer nu igen.



Förlåt!

Förlåt för dålig updatering, men har inte haft särskilt mycket tid! Och tro det eller ej, men Hannas data har brunnit upp! Bloggar sen när jag har mer tid!




dålig uppdatering

Ja som ner ser har uppdateringen stannat av lite nu igen.. Jag har fått virus på min dator och Hannas dator började brinna igår så ingen av oss kan blogga ordentligt. Lovisa är jag dock lite besviken på haha.

Men när vi fått igång (eller köpt ny för Hannas del) våra datorer börjar vi blogga igen!

Kan ju berätta iallafall att jag och Gilbert inte har tävlat sen Skabersjö men vi ska åka den 5 Juni och hoppa en LC och LC+5. Annars tränar vi bara för Catrin i Flyinge och rider här hemma, han har varit rätt fin dom senaste dagarna trots att det varit väldigt kvavt och varmt.


gammal bild på mig och gilbert från gödelöv



tävlingsdags

dagen innan tävling är alltid så skön. jag låter alltid ponnyn stå så att man har all tid till att fixa iordning allting. klart det är sjukt mycket som ska fixas men av nån anledning så tar man det helt lungt. när all utrustning är rengjord och smord så pysslar man med ponnyn och gör honom "tävlingsfin".

Vi ska som sagt till tomelilla imorrn och jag är lite orolig för att vädret inte ska vara på vår sida. ska det bli regn får man packa nästan mer än dubbelt så mycket, vilket jag inte har gjort. ska försöka att gå upp lite tidigare än vad jag brukar så att jag också kan fixa till boxen och packningen.


rr

hh




Torsdag och Fredag

I går stack jag till stallet direkt efter skolan. Mockade och så, och fixade med den nya betforen:). Sen tog jag in Dizney. Ryktade bara lite snabbt, hade inte jättemycket tid. Sen red jag på travbanan. Tränade egentligen inget speciellt.
Efteråt snabbade jag mig hem. För jag skulle provrida en ponny:D! Den stod på Bökebergs Ridgymnasium, så jag fick se Josefins blivande skola med. Så fint där var! Verkligen super!!!
Ponnyn var också superfin:D! Munsboro Maguire, D-ponny 147,5 cm i mkh och grov i typen. Färgen vet jag inte riktigt haha. Någon sorts mörkbrun stickelhårig eller något sånt:). 10 år gammal. Han var jättesnäll, gick bra i form och var mjuk att rida. Han blev lite stark någon gång när vi hoppat, men annars super! Ska testa honom igen, och då ska jag rida ut:).
Jag hoppade bara enstaka hinder, men det hindret jag hoppade var en bred oxer på 1 meter med vattenmatta under. Kändes jättebra!

Idag sölade jag mig när jag mockade. Jag jagade ut tre jobbiga humlor ur stallet, eller om det kanske var samma envisa tre gånger? Sen när jag skulle rida så hade Josefin och Hanna kommit, så jag och Josefin bar ner hinderna på travbanan. Sen red jag. Fick en par riktigt fina skutt som kändes bra, även om vi inte hoppade högt:). Skyndade mig att fixa Dizney efteråt sen så att jag skulle komma hem ganska snabbt:). Skönt med helg så man slipper passa tider i stallet!



phu!

en ordentlig värmebölja ligger över skåne just nu. solen har stekt nästan hela dagen och härligt nog hade flugantalet minskat drastiskt. blev en inte allt för lång runda i skogen men stackars ponnyn svettades som en gris ändå! gick därför nästan hela vägen hem med honom och svampade av innan han fick käka sin numera dagliga ranson superbetfor i boxen.

det här vädret ska tydligen hålla i sig imorron också så det är bara att gilla läget. blir till att inviga shortssäsongen på allvar nu vilket är en av de stora fördelarna med att man inte rider, man slipper varma ridbyxor!


ss


hh



äckliga odjur

värmen och flugorna igår var ingenting jämfört med idag. usch vad jobbigt det var, kvav värme hela dagen utan solsken. detta ledde även till att jag nu har förklarat krig mot flugorna och det värsta är att det här bar är början ..

får hoppas på att det här bara är en tillfällighet och att all flygande ohyra dör ut på något okänt sätt väldigt snart. oddsen för att de ska inträffa är väl inte så stora så jag får väl helt enkelt ta saken i egna händer och försöka skydda både mig och ponnyn så gott det går!


ff

ångest!

hh




Vilodag

Idag blir det vilodag för både mig och Dizney. För det första för att jag måste vara hemma senast halv 5 igen, och för det andra för att jag har jätteont i axeln.
Jag ska inte till stallet över huvud taget faktiskt, för mamma har varit så snäll och mockat till mig idag:). Tack så mycket:D! Så det blir väl datan och kanske lite läsning som gäller för mig idag.
Måste bara också säja att Josefin och Hanna var så snygga idag i sina utklädnader! Tycker dem borde gå så alltid! Okej, Hanna såg jag faktiskt aldrig, men jag gissar att hon var lika fin som Josefin var!


sveniis
Lägger upp en bild på Sven, som ni kankse känner till om ni följt bloggen länge;). Tyvärr har han inte synts till sen senast vi skrev om honom:S




startlistor

slänger snabbt in startlistorna till tävlingen på lördag. ser riktigt bra ut men ska inte hoppas på för mycket, han gillar trots allt inte den banan riktigt. bara han försöker och inte blir diskad är jag nöjd!

är bara sex startande i första loppet så vore bra om vi kunde vinna tillbaka startpengarna i alla fall, hehe. lite svårt att säga hur snabbt han kan gå där nu eftersom vi blev diskade sist och blev alltså utan tid. till det andra loppet hoppas jag mer på då han står långt bak ensam på sin volt vilket han trivs bättre med. tar han fram jaktinstinkterna tror jag att det kommer gå bra.

ss

hh




flugor & träning

det ända negativa med den här värmen är att flugjävel säsongen redan har satt igång. så fort jag tog av ponnyns regntäcke kom de och attackerade på en gång. blir till att köpa hem några liter flugspray och slänga på flugnätet inom snar framtid om de fortsätter så här!

tränade ute i skogen idag, roligast så. körde i alla fall en lite längre runda och tro det eller ej, men ponnyn var näst intill lika pigg som igår! undar vart det här kommer att sluta haha?


ss

hh



Vårkänslor;)

Nu känns det som vår på riktigt, efter det tråkiga vädret vi haft nu i några dagar! Travhästarna är utsläppta på bete och där är minst 5 föl:).
Idag kände jag och Hanna för att "vårstäda" lite, så vi mockade hagarna. Först tog vi Skottlights, vilket inte var helt lätt eftersom där sprang omkring en liten unghäst som väldigt gärna ville låna en diskborste som vi hade med oss för att fixa vattenhinkarna. När vi väl var klara med det efter typ 3 fulla skottkärror gick vi över till Dizneys hage. Vi tog ut allt gammalt hö som legat där jättelänge och mockade och så där med. Vi fyllde på vatten till honom med:). Dizney tyckte det var trevligt att få nystädad hage och flemade hela tiden haha! Sen gick han bort och snackade med travhästarna på andra sidan staketet.
Eftersom vi var så duktiga och mockade hagarna och jag kom iväg till stallet sent så red jag inte idag. Imorgon ska jag nog rida en liten stund, om jag hinner innan jag ska åka på informationsträff på den skolan som jag ska börja på till hösten:).
Här är lite bilder från mitt och Hannas flitiga arbete:

Hanna mockar duktigt

Åka skottkärra är nice tycker jag

Vi hade faktiskt väääldigt roligt!

Lille Skottlight tittar på när vi gör fint i hagen:)




 


Grattis till Evelina, som lyckats med det omöjliga!

Jag måste bara säja grattis till Evelina!
Jag fattar inte hur man kan lyckas trilla av en häst i skritt? Speciellt inte en B-ponny som man har sadel påxD? Dessutom har det hänt flera gånger haha;D!
Jag tycker att Evelina är väldigt duktig som lyckats med det! Speciellt som jag vet hur duktig hon är och att hon lyckats sitta kvar på Nemo i hans bockattacker? Men inte när han stannar och äter lite löv i skogen haha. Jaja, det får jag väl ta med henne nästa gång vi ses. Men var bara tvungen att skriva det; GRATTIS EVELINA, lyckat!


Bara för det får det bli en bild på Evelina och Clide och mig och Julle när vi red Hubertusjakt i höstas:)



virus!

josefins dator har fått virus och kommer därför inte kunna uppdatera som vanligt! får hoppas på att det löser sig snart och att att alla filer går att rädda! men eftersom jag har nästan alla bilder som har blivit tagna på gilbert under de här åren på min dator så tror jag att hon överlever, det är ju ändå det viktigaste ;)


gg 

en gammal goding från 2008!

hh



taggad ponny

ponnyn var grym idag, roligaste körturen på länge! vet inte riktigt vad som har flygit i honom men hoppas bara att det håller i sig till på lördag i alla fall! han var helt taggad även fast han inte hade någon kompis med sig och jag fick verkligen hålla honom hela vägen.

 på en av de längsta grusvägarna låg det en massa grenar och pinnar som hade blåst ner och han blev helt tokig haha. om han inte kutade sick sack mellan dom så försökte han i stället hoppa eller köra av vägen! som jag skrattade, han är så söt när han inte vet vart han ska ta vägen och inte bryr han sej om mej som försöker styra.

bytade bett på honom idag och kanske det i kombination med att han inte har blivit ordentligt körd på länge gjorde det lite roligare. lånade ett delat travbett som dis brukar gå med och det verkade han trivas med.


bb


hh



Ridningen idag

Var: Travbanan

Tid:
Vet inte riktigt

Vad vi gjorde:
Tänkte öva galoppfattningar, men han blev lite hård i munnen så jobbade för att lossa honom lite. Och galoppfattningar då:)

Hur det gick:
Som jag skrev så blev han hård i munnen först, men på slutet gick det fint:)

Att tänka på:
Att inte låta honom ta tag lite i bettet och bestämma själv i galoppen



Kan inte få in bilder från min mobil i datan, därför är det lite dåligt med bilder från min sida. Men ska försöka komma ihåg kameran någon dag!


Dagens ridning

Var: Travbanan

Tid:
ca 40 min

Vad vi gjorde:
Inget speciellt skulle bara känna på honom lite, tog det rätt lungt.

Hur det gick:
Sådär, kändes lika tråkig som igår. Sur och ville inte alla vara med.. Blev lite bättre efter ett tag arbetade ändå hyffsat fint.

Att tänka på:
Inget speciellt vi får hoppas det går bättre imorgon på hoppträningen...



stallet next

Tyvärr gick det inte att printa från filmerna så jag kan inte lägga upp några bilder. Men det var iallafall kul att se, när jag red Chess, lite gamla tävlingar och från SR. Hanna kom hit så skulle jag visa henne från när vi red på Chess och Mimmie men såklart funkade inte filmen då...

Nu ska jag upp till stallet, blir ridning på travbanan tror jag.


sovmorgon!

tror att det här faktiskt har blivit den första ordentliga sovmorgonen under de här dagarna som vi har varit lediga. har vaknat helt tidigt även de dagar som jag inte har behövt det, vad är det för fel på mig haha? dagens planer är nog först och främst att köra ut med ponnyn en lång runda i skogen och sen får vi se vad dagen har att erbjuda.

i söndags var det första gången på nästan exakt en månad som jag körde honom i skogen. såklart regnade det vilket gjorde att det bara blev en liten runda men han kändes så himla fin! funderar på att dumpa cykeln hemma på ledholmen i fortsättningen om han fortsätter att vara så på hugget!

har också anmält honom till tomelilla nu på lördag och hoppas verkligen att det ska gå bättre där än vad det gjorde sist. han ska få gå ut i två lopp så nu har vi i alla fall två chanser på oss att fixa det. han gillar inte riktigt den lilla banan men gick ändå bra där i slutet av förra säsongen. nya stjärnskottet (?) dis ska också följa med och få gå ett lopp, ska bli kul att se vad hon går för hehe!



Skottlight sist på Tomelilla

hh



Gamla filmer

Sitter och tittar på video filmer vi filmat när jag rider på SR och dagen när Gilbert kom. Jättekul att se nu i efterhand, tänk så mycket som har förändrats och att det har gått mer än 2 år..

Ska kolla vidare lite nu så kan jag lägga upp lite bilder jag printat från videorna sen.


Dagens ridning

Var: Skogen

Tid:
ca 35 min

Vad vi gjorde:
Red ''Denise rundan'', jobbade honom lite och lät honom galoppera av sig.

Hur det gick:
Gick sådär, jättetråkig i början och bara gick och kortade upp sig och kickade mot skänkeln. Blev finare i slutet när han börjat arbeta lite, pigg.

Att tänka på:
Inte så mycket, han hade en sämre dag i dag och då är det inte lönt att tjaffsa för mycket med honom.


Två tråkiga bilder på manni, som jag faktiskt fotade idag.


hästfri dag

har en "ledig" dag från stallet idag, elin ska rida och fixa ponnyn åt mig. faktiskt himla skönt att inte behöva gå upp till stallet ibland även fast det är det roligaste man vet hehe. tror att alla som håller på med hästar behöver det emellanåt så att man inte tappar suget.

planerna inför dagen är att dra in till lund och gå på bio med josefin. filmen om klara har ju kommit ut så det är nästan ett måste att se den bara för att den handlar om hästar. när man var mindre så läste man ju böckerna så man kan i alla fall hoppas på att filmen är lika bra. haha, nostalgi på hög nivå!


kk


hh




Tidigt

Jag gick upp rätt tidigt idag faktiskt! Ska upp till stallet och rida Gilbert snart, han har vilat i 2 dagar så det blir nog kul. Jag tycker oftast det är skönt att ibland inte rida på kanske 2 dagar men sen efter 2 dagar då blir jag jättesugen på att rida igen och det är ju bra antar jag haha.

Så det blev ett sånthär kort inlägg igen, ska försöka hinna skriva ett längre inlägg senare idag så ni som läser får gärna ge förslag på vad jag ska skriva om!


Skaffa fler besökare till din blogg, gratis!

Klicka bara på länken här under och följ sen instruktionerna som står där:

http://www.viraltrafik.se/?hehejosse


Tar lite tid att göra men det är kanske värt det?


Hingstvisningen

Hingstvisningen idag gick jättebra! Det kändes verkligen inte som tre hingstar som travade omkring där på ridbanan, utan tre snälla ridskoleponnyer;).
Först red vi fram lite, sen red vi lite i skritt, trav och galopp i båda varven. Jag lyckades få Dizney riktigt fint i form och är jättenöjd med det! Det var ändå ganska många som tittade, trots vädret.
Sen började vi hoppa så smått, jag och Dizney hoppade som högst 80 cm, gamla gubben:). Miclas Active, Dizneys halvbror som också var där och är lika gammal som Dizney, hoppade också så högt. I början kändes Dizney lite seg, han hade ingen riktig bjudning framåt och vi sladdade lite i hörnan. Men när vi hade hoppat det ett par gånger blev det bättre och kändes bra:). Så där stannade vi.
Men Dimmans Eros, godkänd hingst efter Dizney, fortsatte att hoppa upp mot 1,30 m (han är C-ponny)! Såg rätt häftig ut när han bara flög över hindret hur lätt som helst, med en jätteduktig ryttare!
Efter att vi skrittat och travat av ställde vi upp oss för fotografering. Det gick bra att stå bredvid varandra, fast vi hade tre hingstar. Men kom vi närmare än en meter varandra så pep dem, som Hanna säger;).
När dom som hade kameror med sig hade fotat färdigt ställde vi upp oss en och en, först Eros och Isabella, sen Active och Gabriella och sist jag och Dizney. Då ville inte Dizney inte stå still haha.
Jag är i alla fall jättenöjd, tyckte att det gick superbra! Och vi hade tur, det äckliga regnandet hade uppehåll under hela tiden vi red, jag blev till och med varm!


Har tyvärr inga bilder då vi lämnade kameran hemma, men det lär väl komma upp bilder på Dimmans Stuteri´s hemsida snart skulle jag tro!http://www.dimmansstuteri.com/




Listan igen

Ditt namn: Lovisa
Ålder: 12 år
Hur länge har du ridit: sen jag var 4;)
Klubb: Flyinge Ryttarförening
Favoritponny: Bjäraryds Julius
Favorithäst: Hahaha vet intexD
Ridsportförebild: Rolf-Göran Bengtsson
Hopp- eller dressyrryttare: Hopp mest
Tävlar du: När jag har "ny" ponny ska jag:)

Har du egen häst/ponny: Foderponny
Vad heter den: Fredriksbergs Dizney
Hur gammal är den: 26 år
Vilka klasser tävlar ni: Han är pensionerad från tävlingar hahaha (som ni nog förstår;))
Vad får den för foder: Havre, betfor, alfalfa, müsli och mineraler
Hur länge har du haft din häst/ponny: sen i vintras:)

Finaste Dizney innan en hoppträning:)





en lista!

Ditt namn: Josefin
Ålder: 15
Hur länge har du ridit: ca 10 år?
Klubb: Flyinge Ryttarförening
Favoritponny: Gilbert Grape
Favorithäst: Okidoki eller Itot de Chateau ( ja jag fick söka stavningen på google haha.)
Ridsportförebild: Edwina Alexander
Hopp- eller dressyrryttare: Hopp mest
Tävlar du: yesbox

Har du egen häst/ponny: ponny
Vad heter den: Gilbert Grape
Hur gammal är den: 12
Vilka klasser tävlar ni: LB hopp, debutant fälttävlan
Vad får den för foder: Havre, betfor, linfrö, kraft mineraler och vitlök
Hur länge har du haft din häst/ponny: 2 och ett halvt år typ



Gilbert finaste!


regn regn regn

Jag gick upp vid 7 imorse och var inställd på att åka och tävla, skulle hoppat en LC på Ribban. Men det regnade jättemycket så mamma och jag bestämde oss för att strunta i det så vi ringde och strök mig. Hade inte varit så kul att stå mitt på en gräsplan ute vid havet i ösregn för att bara hoppa en klass, alla saker hade blivit blöta och ja ush!

Gilbert fick stå inne en stund istället så åkte vi dit senare och tog på honom regntäcket och släppte ut honom i regnet... Sedan mockade jag och fixade mat och hö. Det blir nog ingen ridning idag iheller, lite tråkigt men mer tråkigt att dra ut honom och alla grejer och bli dygnsura.

Kommer med lite roligare inlägg senare, har ingen inspration till att blogga just nu!


Bild från hoppträning förrförra veckan, fotad av Lovisas mamma!


back on track

hej bloggen, visst har ni saknat mig? som ni kanske märkt har jag inte bloggat på väldigt länge eftersom jag har haft mycket annat att göra och tänka på som har gått före bloggen. men nu är jag fit for fight igen och måste berömma josefin och lovisa för att de har satt igång bloggen så bra efter uppehållet!

under tiden som jag inte har bloggat har tävlingssäsongen börjat och vi har kommit till start tre gånger. första var i tomelilla där vi blev diskade vilket gjorde att jag tappade suget helt ett tag. blev tillslut så att ponnyn fick en chans till och blev bara motionsriden tills nästa start på jägersro. där gick det som tur var bättre, blev oplacerade på tiden 2.15,4 vilket bara var några sekunder från hans rekord.

eftersom ridningen gav resultat så har elin fortsatt rida honom och jag har ersatt vagnen med cykeln så nu blir det fart på både mig och ponnyn! den senaste starten var nu i veckan på jägersros gentlemannadag där vi stog allra längst fram men kom sist in i mål på tiden 2.16,8.

 Yes, det blev en liten snabb summering av det ni har missat. Är nöjd med resultaten men samtidigt irriterad då jag vet att ponnyn kan gå mycket snabbare. Detta är ändå vår sista säsong tillsammans så det är bara att ta nya tag och försöka göra det bästa av den! 


ss


ss


hh




Skitsnygg design:D!

Har glömt att skriva att jag tycker att Josefin gjort en jättefin design och header:D! Verkligen superfin!!!
Kort inlägg men ja, var tvungen att skriva det;).




Inpackad ponny

Nu känner jag mig duktig! Först mockade jag, och fixade mat, fyllde på vatten och tog hö. Sen skrittade jag en runda i skogen. Gaphalsen skrek hela tiden;).
När jag kom tillbaka "badade" jag min söta ponny. Jag hade aldrig klarat att bara ha 10 min i spolspiltan, som dem i Ponnyakuten. Jag tog typ jättelång tid på mig att skölja ur schampoot, fråga Josefin;).
Sen packade jag in Dizney i hans fleecetäcke och ett annat täcke. Han fick stå i boxen medan jag gick in i sadelkammaren och fixade.
Jag smorde 2 sadlar, 1 träns, tvättade sadelgjord och stigbyglar och benskydd. Tvättade en grimma också. Sen smorde jag martingal och förbygeln och mina skor och shortchaps. Jag var dessutom duktig och packade, och jag fodrade Dizney och Gilbert.
Jag flätade Dizneys svans med, så nu står där en inpaketerad ponny med flätad svans i en av boxarna på Ledholmen:).

Fick bli en bild från hoppträningen för att vi ska hoppa några språng på uppvisningen imorgon:).



Blått och rött

Ful bild men gjorde den lite snabbt..


Detta är några av grejorna jag har på tävling. Svarta tretorn, mörkblå/svart lamicell hjälm. Hubertus hoppsadel och HL Equipment schabrak, pannband designat av Hanna haha.

Sedan har jag vita ridbyxor, mörkblå Jacson kavaj och svart riders company säkerhetsväst.
Gilbert har också magplatta från Treadstone, märkeslöst träns (eftersom han drog sönder sitt gamla...) och svarta benskydd runt om från Börjes.

Tror jag fick med det mesta, eller ja sedan har jag spö (silvrigt glittrigt eller blått) och sporrar från Sprenger. När det är gräs tävling och han är broddad har han också boots fram.


Svar på fråga



Fick en fråga här, så tänkte svara på den i ett inlägg.

Ja, vi står alla i samma stall! Om ni går bak i arkivet så har vi skrivit lite om oss själva där i varsitt inlägg om ni är nya läsare och undrar vem vi är. Och tack så mycket :)

Så om ni undrar något är det bara att fråga och kommentera gärna även om ni inte har en fråga också, blir mycket roligare att blogga om man vet att någon tycker det är kul att läsa.


Ponnyn ska bli stajlad!

Ska till stallet om 45 min kankse, då ska ponnyn bli stajlad! Men först blir det en mysig skrittrunda med mamma och lillvovven i skogen:).
Sen ska jag bada Dizney:). Han ska bli fin inför imorgon, när vi ska till Dimmans Stuteri. Sen får han stå och torka i boxen, under tiden jag smörjer sadel och träns. När han har torkat får jag väl fläta svansen så att han inte skitar ner den haha. Sen får han stå med fleecetäcke i natt, och så får han stå inne imorgon tills vi åker:P.
Ikväll kommer jag att känna mig duktig, när Dizney är så fin han kan bli!

 

 

 


hejhejhej

Nu gör jag ett snabbt inlägg, ska åka iväg en stund.

Blir stallet senare idag, ska fixa iordning alla saker till tävlingen imorgon + fixa broddhålen eftersom tävlingen går på gräs. Måste komma ihåg att packa med bootsen också!

Jag har fixat en outfit bild så jag skriver ett inlägg om det när jag kommer hem.

Ha det bra!


Bra dag idag

Idag hade Gilbert och jag en bra dag haha. Var på hoppträning, gick jättebra! Först började vi trava och gjorde lite serpentiner och sedan gjorde vi lite övningar i galopp över bommar och hoppade en liten bana med studs på lägre höjd. Han var pigg och glad idag och kändes verkligen jättefin.

Sedan fick jag hoppa banan på ca 1 m - 1.10. Då var han riktigt duktig, hoppade jättefina språng och tog tag ordentligt. Jag backade dock av honom för mycket så vi fick något stopp men de lägger jag på mig själv..

Tog en sista linje och där kändes det helt perfekt, jättenöjd med Gilbert idag. Ritade en bild så ni kan se, numrena är en bana och den röda linjen en annan.

Puss på manni idag!

''


Hoppträningen idag

Idag var jag hästskötare åt HannaJägersro:). Det får hon skriva om själv om hon pallar;).
Efter det var jag på hoppträning. Vi hoppade studs på böjt spår och lite så. Sen hoppade vi lite banor, och sista gången låg hinderna på 80cm. Det gick det superbra! Men efter det var vi tvungna att avbryta, för Dizney var jättelös i magen. Så vi åkte hem istället. Så blev det med den hoppträningen, men så är det ibland;).


Tävlingar!

Jag och Gilbert har varit och tävlat, den 18 April var vi i Eslöv och hoppade en LC och en LB. I LC:n var vi dubbelnolla så det blev en fjärde placering! I LB:n var vi felfria fram till näst sista i omhoppningen där Gilbert vägrade så jag flög av...



I söndags 9 Maj var vi i Skabersjö och hoppade en LC bara. Varken jag eller Gilbert var riktigt taggade så blev en rivning i grundomgången.



Innan vi åkte tog vi lite bilder på Gilbert och på Gilbert och mig tillsammans.




Ny header och bakgrund

Har ändrat om lite på bloggen nu som ni ser, en ny bakgrund och en ny header. Gjorde den rätt snabbt så blev kanske inte jättebra men den duger sålänge.

Gilbert har haft det rätt lungt denna veckan. Vi var på tävling i söndags (skriver ett inlägg om den senare) sen i måndags blev det en runda i skogen, i tisdags red jag barbacka och igår fick han vila. Idag ska vi iväg på hoppträning!


Sen i torsdags:)

Tänkte blogga lite nu för veckan som gått sen i torsdags.
I torsdags åkte vi då till Dimmans Stuteri och lämnade av Dizney. Sen åkte vi till Landäng. Vi köpte hundmat och hästmat, och mamma köpte nya shortchaps:). Tittade på ett schabrak med, men bestämde mig för att vänta.
Eftersom veterinären då inte hade kommit till Dizney än åkte vi till Gabeljung och hälsade på Julle:D! När vi kom stod han i sitt vindskydd, så jag gick in till honom och sa hej. Då kom han ut och började busa och spralla. Jag "lekte" med honom, han sprang en liten bit efter mig, sen hoppade han till och vände. Då gick jag fram till honom igen och han följde efter mig haha. Så höll vi på;). Sen pratade vi lite med Carinas mamma och sa hej till dem andra hästarna, jag älskar Nemos pannlugg! Bara synd att inte Evelina var där;). Sen åkte vi tillbaka till HelenaDimmans och eftersom veterinären fortfarande inte var där ryktade jag en av hennes unghästar, Fiona:). Hon var jättesöt! Men veterinären kom typ aldrig, så vid halv nio åkte jag och mamma hem. Sen vid elva körde Helena hit Dizney igen, DÅ hade veterinären varit där! Kolla gärna Helenas hemsida, http://www.dimmansstuteri.com/.
I fredags red jag bara lite snabbt på travbanan. I lördags red jag inte heller mycket då Dizney ätit dåligt. Han åt inte till söndagen heller, så då red jag inte alls. Jag betade honom istället, och då åt han med god aptit:).
I måndags red jag något varv på travbanan, sen följde jag med mamma ut i skogen med vår lille hund. Där finns ett bra ställe där man kan rida på volt, så jag jobbade Dizney ordentligt där. Han gick riktigt fint!
I går red jag på travbanan, hoppade lite på några stockar. Tränade på att öka och minska galoppsprången och det gick super!
Idag fick Dizney vila för det är ju hoppträning imorgon:)!

En bild från förra hoppträningen:)Kommer fler+bilder från fölningen!








Pumparundan:)

Idag red jag lille Skottlight, även kallad Knutte;). Jag red Pumparundan med mamma som red Dizney. Jag älskar den lååånga galoppsträckan! Hoppade några stockar, sen fick jag typ inte stopp på Skottlight någon gång! Men förutom det gick allt super!
Tyvärr blir det ingen hoppträning för mig imorgon då Dizney ska till Dimmans Stuteri (där han egentligen står) och vaccineras. Då ska jag till Landäng också, för det ligger nära, och se om jag hittar något nytt schabrak. Jag har inget som ligger bra på Dizney, mer än ett eller två. Jag ska nog en snabb vända till Gabeljung också och hälsa på Julle:D!
Lördagen den 15 maj ska jag och Dizney till Dimmans Stuteri. Det ska vara "öppet hus" där då, så jag ska rida Dizney och visa honom och lite så:). Hoppas det går bra, men det gör det säkert!
I söndags var jag och tittade på en ponny som jag kanske ska hyra. Den var jättefin och mysig, men är det någon som vet någon bra ponny som ska lånas ut kan ni gärna höra av er!. Det är kul att se lite olika och så;).
Dizney är verkligen en jättefin ponny och jag gillar honom jättemycket, det är inte därför som jag ska låna en annan ponny. Det är för att jag vill tävla, jag tyckte det var jättekul när jag gjorde det med Julle! Och Dizney är ändå 26 år, och han har gjort sitt på tävlingsbanorna. Dessutom börjar han se dåligt, så det känns inte särskilt schysst mot honom. Men träningen går absolut bra, bara man anpassar sig till Dizney:). Tyvärr blev det då ingen denna veckan men då blir det väl nästa vecka istället:).




Dagens ridning

Var: Skogen

Tid:
ca 40 min

Vad vi gjorde:
Red i alla gångarter, tränade mycket på korta galoppen sen länga. Jobbade igenom honom ordentligt i traven.

Hur det gick:
Han var pigg men lite ovillig till att arbeta i början. Lite ''struttig'' i galoppen men blev bättre sen. Vänstergaloppen kändes starkare och bättre än vad den brukar göra. Formade sig fint åt båda hållen i slutet av rundan.

Att tänka på:
Trycka på ordentligt i galoppen, sitta tillbaka och hålla handen i rätt ställning.


Skola x2

Först idag var jag i skolan som vanligt fram till lunch. Sen åkte jag och mamma iväg till gymnasieskolan jag antagligen ska börja på till hösten! Känns faktiskt som kommer bli bra där även om min beslutsångest dödar mig haha. Vilken skola det är kan ni ju gissa men Gilbert kommer flytta med isåfall...

Jag red inte idag utan var bara uppe i stallet snabbt och mockade och pussade på ponnyn i hagen. Blir ingen hoppträning för oss på torsdag men på söndag blir det tävling!

Jag vill också gratulera min pappa som fyller år idag. Han ställer alltid upp och hjälper mig med transporten och annat. Jag är jättetacksam att både han och mamma ställer upp så mycket för mig och skjutsar till träningar och tävlingar, ni är bäst!

g 
Pappa, Gilbert och jag Färs 30 Aug 08.         Mamma, Gilbert och jag Flyinge Nov 09.


Ridning

Idag blev det ridning i skogen med Hanna, som cyklade med med Skottlight i släptåg:). Blev Deniserundan.
Dizney fick en riktig skogsmulle-dag idag, jag red på lite halvlånga tyglar och vi red inte så långt. Imorgon ska jag låna Skottlight och mamma ska rida Dizney, så ska vi rida ut tillsammans. På torsdag är det hoppträning i Flyinge. På fredag blir det vilodag för Dizney, och i helgen vet jag inte vad jag ska göra än.
Igår red jag på travbanan i en halvtimme, tränade på "cavaletti-stockarna" som Josefin lagt fram. Det gick bra, jag kunde öka och minska galoppsprången som jag ville mellan stockarna:).

Skottlight och Hanna idag:)

Dizney i skogen idag:)





Dagens ridning

Var: Travbanan

Tid:
ca 50 min

Vad vi gjorde:
Först klockade vi honom för att få in tempot till terrängen, gick dock lite snabbt.. Sedan gjorde jag lite olika övningar med ''cavaletti stockarna''.

Hur det gick:
Gick bra, han kändes pigg och glad. Redan utan sporrar och även utan spö i slutet. Lite spänd i mellanåt lyssnade dock bra på halvhalter och kortade och taxerade bra.

Att tänka på:
Vara på honom och väcka honom i början av ridpasset. Sitta tillbaka och inte stressa honom över bommarna.


RSS 2.0